🕝 1 minuter
Hon blir Södertälje nya kommunikationschef
Publicerad 24 juni 2022 07:35
Uppdaterad 24 juni 2022 00:34

Foto: Södertälje kommun.

Jenny Persson tillträder tjänsten som ny kommunikationschef för Södertälje kommun.

Tjänsten tillsätts två år efter att tidigare chefen Maria Dahl-Torgerson lämnade efter att ha blivit befordrad till VD för Telge Inköp.

Jenny kommer närmast från Sundsvalls kommun där hon tidigare arbetade som kommunikationsdirektör. I Södertälje kommer hon att arbeta som interimschef under ett år för att bland annat skapa en ny kommungemensam kommunikationsavdelning.

”Uppdraget är att vara avdelningschef vid kommunstyrelsens kontor, med ansvar för kommunikationsenheten och kontaktcenter.”, skriver Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

IT-chefen Jonas Knutsson och kommunikatören Angela Lövgren har sedan 2020 åtagits sig chefskapet i väntan på en ny kommunikationschef efter Maria Dahl-Torgerson.

Att det dröjt har, enligt kommen, berott på att det pågått en period kommunen som präglats av förändring samt bytet av stadsdirektör.

– Jag vill rikta ett tack till Angela, Jonas och alla medarbetare inom de berörda enheterna för deras lojala insats under två års tid och samtidigt hälsa Jenny varmt välkommen, säger stadsdirektör Stefan Hollmark.

Kommunens nya tillförordnad kommunikationschef tillträder tjänsten den 15 augusti.

Dela artikeln