🕝 1 minuter
Hon utses till kommunens nya utbildningsdirektör
Publicerad 29 oktober 2022 11:45
Uppdaterad 29 oktober 2022 11:45

Ingela Hamlin, kommunens nya utbildningsdirektör. Foto: Södertälje kommun.

I våras annonserades tjänsten som Södertäljes utbildningsdirektör ut efter att tidigare direktören Monica Sonde lämnade.

Nu har Södertälje kommun tillsatt tjänsten till den erfarne Ingela Hamlin som väntas börja arbeta efter årsskiftet.

– Jag är väldigt glad över den här rekryteringen. Ingela Hamlin brinner för alla barns rätt till en god utbildning. Jag är övertygad om att hennes långa erfarenhet från skolvärlden tillsammans med hennes engagemang och drivkraft kommer att få skolresultaten i Södertälje att fortsätta utvecklas i en positiv riktning, säger stadsdirektör Stefan Hollmark i ett pressmeddelande.

Den tidigare utbildningsdirektören, Monica Sonde, lämnade sin position i mars 2021 och ersattes med Johan Abrahamsson som tog över stafettpinnen under rekryteringsprocessen.

Hamlin kommer närmast från Sigtuna kommun där hon arbetade som förvaltningschef för Barn och ungdomsförvaltningen. På kommunen hemsida presenteras hon som en person med en lång erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i skolans värld, både inom friskola och kommunal skola, som lärare, rektor, kvalitets- och regionchef.

(Annonslänk)

– Jag drivs av övertygelsen om att utbildning är livsviktigt för de barn och ungdomar som idag finns i våra förskolor och skolor, men också för vår gemensamma framtid och för demokratin. I rollen som utbildningsdirektör får jag nu möjligheten att bygga vidare på de goda strukturer som redan finns i Södertälje kring systematiskt kvalitetsarbete i skolan, säger Ingela Hamlin till Södertälje kommun.

– Jag hoppas förstås också kunna bidra till ett fortsatt utvecklingsarbete framåt när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet och därmed förbättra kunskapsresultaten. Att ha förmånen att arbeta med frågor som är av avgörande betydelse för en hållbar samhällsutveckling är stimulerande och ger arbetet mening, säger Ingela Hamlin till Södertälje kommun, säger hon

Hamlin är planerad att tillträda tjänsten i början av 2023.

Dela artikeln