🕝 1 minuter
Högt tryck på akutsjukhusen - "Vi har en bra beredskap"
Publicerad 7 juli 2023 17:44
Uppdaterad 7 juli 2023 15:44

Arkivbild

Under helgen hade samtliga akutsjukhus i regionen ett högt tryckt. – Vi har en bra beredskap för att hantera det, säger chefläkare Patrik Söderberg i ett pressmeddelande.

På veckans chefläkarmöte diskuterades det nyligen upplevda höga trycket på akutsjukhusen, inklusive Södertälje sjukhus. Under veckan har läget återgått till normalläge, men vissa delar av vården upplever fortfarande ansträngda förhållanden.

– Vi har haft ett högt tyck på akutsjukhusen under helgen som gick, men nu har läget stabiliserats. Till och från blir situationen mer ansträngd men vi har en bra beredskap för att hantera det, säger chefläkare Patrik Söderberg.

Chefläkare och sjukvårdsdirektörer från olika vårdgivare träffas regelbundet för att analysera situationen, vidta åtgärder och förbättra samarbetet inom hälso- och sjukvårdssystemet.

Några av de åtgärder som vidtas inkluderar säkrad bemanning, förstärkning av den geriatriska vården, reviderade handlingsplaner för värmeböljor och etablerad samverkan med kommunerna under sommaren.

Dela artikeln