🕝 1 minuter
Här invigs nya förbindelsen mellan Södertälje och Salem
Publicerad 1 september 2022 19:21
Uppdaterad 1 september 2022 19:21

Tage Gripenstam (C) och Rickard Livén (M). Bild: Södertälje kommun.

Idag invigdes den nya förbindelsen mellan Södertälje och Salems kommun.

En 2,2 km lång gång- och cykelväg mellan kommunerna.

– Det känns kul att vi nu landat en bra cykelförbindelse mellan Salem och Södertälje. Vi bygger broar mellan våra kommuner och invånare, säger Tage Gripenstam, ordförande i tekniska nämnden i Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Den nya vägen startar från riksväg 225 i höjd med Gärtuna, och går längs med järnvägen och delvis längs med vattnet. Gång- och cykelvägen ses som en viktig satsningen som kopplar kommunerna samman och bildar ett nytt regionalt cykelstråk.

Totalt är vägen 2,2 km lång där Södertälje kommun stod för 1,2 km från sin sida och mötte Salems kommun ungefär halvvägs.

Salems kommun byggde även en 42 meter lång rostfri bro i betong över Dånviken som stod klart sommaren 2022.

– Det har tagit många år att färdigställa bron, men nu är den äntligen klar och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ett enkelt och tryggt sätt att ta sig över till grannkommunen. Salems kommun har många invånare som arbetar i Södertälje och Dånviksbron bidrar till en bättre framkomlighet som vi hoppas leder till att fler väljer cykeln över bilen, säger Rickard Livén (M), kommunstyrelsens ordförande tillika ordförande för kommunstyrelsens tekniska utskott.

Den nya förbindelsen invigdes under torsdagen av Södertäljepolitikern, Tage Gripenstam (C), och Rickard Livén (M) från Salems kommun.

Dela artikeln