🕝 2 minuter
Här får barnen besök av kommunkoncernen
Publicerad 12 november 2022 16:34
Uppdaterad 12 november 2022 17:05

Foto: Privat.

Tillsammans med SBBK och Idrott utan gränser, IUG, erbjuder Södertäljeprofilen Susan Varli Kiryo barn och ungdomar aktiviteter när de har uppehåll från skolan.

I veckan gästades den gemensamma insatsen, Mötesplatsen Södertälje, av representanter från bland annat kommunen och fastighetsägare.

Susan Varli, som är en av de främsta spelarna inom damfutsal och även representerat det svenska landslaget, engagerar sig på heltid för barn och ungdomar i Södertälje.

I somras befann hon sig i Qatar där hon spelade futsal i samma lag som världsstjärnan Neymar i en uppmärksammat turnering, men till vardags ligger hennes fokus på stadens barn och ungdomar.

Aktiva barn när Mötesplatsen erbjuder flera olika sporter att testa på. Foto: Privat.

– Vi gör aktiviteter för barn och ungdomar runt om i Södertälje under nästan alla lov. Tanken är att barnen ska få testa olika sporter när de kommer till oss för sedan kunna slussas vidare in i föreningslivet så som futsal, basket, dans, tennis, volleyboll, parkour och brasiliansk jujutsu, men även flera andra sporter, säger Susan Varli Kiryo till Telgenytt.

Under höstlovet befann sig Mötesplatsen på olika skolor där barnen fick testa sig fram – helt kostnadsfritt, men verksamheten har varit aktiv sedan två år tillbaka. Bland annat har de ansvariga även arrangerat större evenemang på flera platser i Södertälje som lockat många barn och ungdomar.

– Bland annat har vi arrangerat Street Futsal och basketturnering som Florence Melkemichel är med och arrangerar, säger Varli.

Susan Varli Kiryo och världsstjärnan Neymar i Qatar. Foto Privat.

I veckan befann sig Susan Varli Kiryo och Mötesplatsen i Hovsjö när de gästades av flera medarbetare från kommunkoncernen. Bland annat av Stefan Hollmark, Stadsdirektör Södertälje kommun, Pontus Werlinder VD Telge Bostäders, Lenore Johansson från Telge AB, Gulseren Buyukbalik från Telge Fastigheter – men även representanter från SBBK och Månsbro Fastigheter.

I Hovsjös idrottshall var aktiviteterna på högsta växeln, men Mötesplatsen är även tillgänglig för barn och ungdomar under skolans alla dagar. Detta för att erbjuda barnen ett aktivt vardag, men även att erbjuda en plats att kunna tillbringa tiden efter skoltid.

– Varje dag, direkt efter skolan, så har vi en ny sport som barnen får testa. Exemplevis anordnar vi basket på måndagar, dans på tisdagar och futsal på onsdagar, säger Susan barlagt Kiryo till Telgenytt.

Foto: Privat.

Läs även – Här håller eldsjälen Petra Jacob tal för ett bättre Södertälje

Dela artikeln