Södertälje kommun
🕝 3 minuter
Här är företagen som hyllades under galan
Publicerad 19 april 2024 09:21
Uppdaterad 19 april 2024 09:21

Foton: Södertälje kommun

I veckan hyllades flera lokala företag under Södertäljegalan, allt från unga entreprenörer till Årets Cityföretag, som tidigare nämnts blev ICA Kringlan.

(Annonslänk)

I början av veckan ägde Södertäljegalan rum på Science Park, arrangerad av kommunens näringslivsavdelning tillsammans med Företagarna Södertälje/Nykvarn. Under evenemanget tilldelades totalt fem utmärkelser: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Nyföretagare, samt det nya priset Årets Kringelställe, vilket syftar till att förhöja kommunens dragningskraft.

Årets Nyföretagare-priset gick till Happy Dogs Daycare AB, som drivs av systrarna Alekzandra Wallin och Isabelle Ryberg. De har etablerat sin verksamhet på Täppgatan vid Badparken, där de erbjuder ett modernt hunddagis med en tillhörande butik.

Trots en utmanande start med förseningar i att erhålla nödvändiga tillstånd har de snabbt etablerat sig som en framträdande aktör inom hundomsorg i Södertälje.

Juryns motivering lyder:
”Företaget har även visat en exceptionell förmåga att anpassa sig och växa, genom att introducera nya tjänster som hundfrisering, vilket inte bara möter utan också överstiger kundförväntningarna. Denna flexibilitet och innovationskraft har möjliggjort för dem att expandera verksamheten inom en kort tidsram och det utan att kompromissa med kvalitet. Deras engagemang i samhället, genom samarbeten med lokala skolor och Arbetsförmedlingen, visar på ett djupt ansvarstagande. Framtidsplanerna att utvidga tjänster som hunddagis och valpkurser, tillsammans med att optimera butikserbjudandet, visar på en klar vision. HD Daycare AB är en förebild för både affärsetik och samhällsinsats, vilket gör dem till en självklar mottagare av titeln Årets Nyföretagare i Södertälje.”

Happy Dogs Daycare AB, Årets Nyföretagare
Foto: Södertälje kommun

Årets Kringelställe tilldelades Anders Eldö och Kristina Holmsen som driver ”smultronstället” Vildvux i Järna.

”Här råder genuin matglädje när ekologiska och närodlade råvaror tillagas med kärlek. Med mat av hög kvalitet och en trevlig atmosfär är det ett lunchställe som många Södertäljebor är stolta över. Anders och Kristina med personal är kunniga och engagerade och ordnar aktiviteter som höstmarknad, julmarknad och yogapass. Vildvux är en pärla på landsbygden som erbjuder en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga.”, skriver juryn i motiveringen.

Kristina Holmsen och Anders Eldö, Årets Kringelställe
Foto: Södertälje kommun

Priset Årets Unga Företagare går till Stig Joel Karlsson, en av grundarna av Järna Ved & Entreprenad AB. Detta pris erkänner unga företagare under 35 år som har uppnått framstående resultat med sitt företagande under det senaste året. Karlssons företag, som är verksamt inom flera branscher, har på kort tid visat både god omsättning och lönsamhet.

Juryns motivering lyder:
”Han lärde upp sig till smed och har sedan breddat sig inom entreprenad och ved. Genom effektivt arbete har hans verksamhet inom vedförsäljning blomstrat och han har många nöjda kunder som får varmt tack vare detta. Till årets unga företagare har utsetts Stig Joel Karlsson, Järna Ved & Entreprenad AB.

Årets Unga Företagare, Stig Joel Karlsson
Foto: Södertälje kommun

Årets Företagare-priset gick till familjeföretaget Skyab AB, drivet av ägarna Timo och Jonas Hacksell. Företaget, som grundades 1988, började med import och försäljning av liftar innan de övergick till uthyrning. Idag har Skyab AB en omsättning på över 40 miljoner och uppvisar hög lönsamhet.

”Företaget har genomgått ett generationsskifte på ett föredömligt sätt och sönerna driver idag företaget med stor framgång. De har mycket framgångsrikt utvecklat sina tjänster och sortiment, allt för att stödja sina kunder. Företaget har fokus på både kunder och medarbetare och säkerställer hög nivå för hållbarhet, arbetsmiljö, kvalitet och miljö. De har även ett starkt engagemang i föreningslivet och det kommunala näringslivet. Företaget är en god förebild till ett framgångsrikt företagande och en värdig vinnare till årets företagare.”, skriver juryn i motiveringen.

Skyab AB, Årets Företagare
Foto: Södertälje kommun

(Annonslänk)

Dela artikeln