Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Hamburgerkedjans nytändning - "Sålde över 1000 burgare"
Publicerad 11 november 2022 08:00
Uppdaterad 11 november 2022 13:47

Foto: Alexander Isa.

Hamburgarkedjan Bores som öppnade i mars vid foten av Orionkullen tidigare i år har fått en rejäl nytändning.

Under två dagar erbjöd Bores sina gäster kraftigt rabatterade priser på hela menyn och lyckades sälja över 1000 hamburgare under en enda dag.

Recensionerna från besökarna var fantastiska och bröderna Carl-Gustav och Carl-Henrik Forsbecks restaurang i Södertälje lyckades få en rejäl nytändning. Fantastiska hamburgare, pizza, en bar med fullständiga rättigheter – en drive som lockade många Södertäljebor.

– Vi har kört likande rabatter på andra enheter som behöver en push, men det här genomslaget brukar vi inte få, säger Carl-Gustav Forsbeck, medgrundare och ägare, till Telgenytt.

Ägarna och bröderna Gustav och Henrik Forsbeck. Foto: Alexander Isa.

När restaurangen Bores öppnade tidigare i år lyckades ägarna inte få den start som önskades och bara två månader efter premiären avbröts samarbetet med den tilltänkta franchisetagaren. Nu sköts restaurangen från det egna högkvarteret och en restaurangchef har utsett för att ta hand om den dagliga verksamheten.

– Vi söker kontinuerligt franchisetagare, att vi driver den här från högkvarterets sida är rent av att vi inte hittade en lämplig person, säger Forsbeck.

När bröderna vanligtvis öppnar en ny enhet är succén ett faktum, men i Södertälje skulle genomslaget dröja.

Hamburgarrestaurangen Bores på Köpmangatan. Foto: Alexander Isa.

Under två dagar, onsdag och torsdag, riktade bröderna Forsbeck all sin fokus mot Södertälje och erbjöd Södertäleborna fantastiska hamburgare och pizzor till kraftigt rabatterade priser. Gästerna fick hela 50 procents avdrag på hela beställningen under dessa två dagar.

– Vi var tvungna att stänga tidigare för att maten tog slut. Jag har aldrig varit med om något likande, vi sålde över 1000 burgare under en dag, säger Carl-Gustav Forsbeck.

Recensionerna från besökarna var fantastiska och gav Bores på Köpmangatan en rejäl nytändning för bröderna Forsbecks restaurang.

Bröderna Carl-Gustav och Carl-Henrik Forsbeck öppnade den allra första enheten år 2017. Idag, fem år senare, har de lyckats etablera 10 enheter utspridda runt om i landet och ytterligare två väntas att slå upp portarna inom kort.

Dela artikeln