🕝 1 minuter
Godner (S) utsedd till en av landets mäktigaste - igen
Publicerad 22 juni 2023 10:30
Uppdaterad 22 juni 2023 03:02

Foto: Shamash Oyal.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, har återigen blivit utsedd som en av landets mäktigaste kommunpolitiker. Dagens samhälle har rankat de 30 mäktigaste kommunpolitikerna baserat på både formell och informell makt.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, har blivit uppmärksammad för sin makt och inflytande inom kommunpolitiken, baserad på bakgrundssamtal med ett tjugotal personer med egen erfarenhet av eller god insikt i svensk kommunpolitik.

År 2020 blev hon utnämnd som en av Sveriges mäktigaste politiker av tidningen Fokus 2020, som beskrevs henne som sheriffen i Södertälje.

Listan över de 30 mäktigaste kommunpolitikerna baseras på både formell och informell makt, och har tagits fram genom bakgrundssamtal med personer med erfarenhet och insikt i svensk kommunpolitik. Boel Godner fortsätter att vara en betydande aktör inom den politiska scenen.

”Respekterad bland både anhängare och politiska motståndare. Beskrivs som en stark S-profil som lyckats nå ut medialt. Ofta har hon varit pådrivande för att slopa, eller åtminstone förändra, ebo-lagen och för att lyfta frågan om välfärdsbrottslighet”, skriver tidningen Dagens samhälle i motiveringen.

– Jag sitter med i SKR:s styrelse och det är väl en faktor. Sen har Södertälje längst erfarenhet av att hantera frågor som grov organiserad brottslighet, integration- och segregationsfrågor. Eftersom vi varit så länge på banan i de frågorna så har jag fått vara med och prata i många år. Det är klart man lyssnar på Södertälje i de sammanhangen, så har det blivit, men makt vet jag inte, säger Godner (S) till Lt.

(Annonslänk)

Dela artikeln