Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Glödhet balkanmusik tar över Södertäljes gator
Publicerad 2 augusti 2022 07:00
Uppdaterad 1 augusti 2022 22:52

Pressbild: Södertälje City.

Älskar du svängig, energisk, virtuos och glödhet balkanmusik?

Då ska du inte missa blåsorkestern Süperstar Orkestar när de intar Södertäljes gator under Södertäljefestivalen den 27 augusti.

– Vi vill fylla hela festivalområdet med musik, dans och postiv energi. Det ska vara fest hela tiden helt enkelt, så vi är glada att Süperstar Orkestar kommer till festivalen med liv och rörelse till våra gator och torg, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Süperstar Orkestar grundades 1997 och fick en rasande utveckling med flera utökade medlemmar och lyckades etablera sig på den svenska världsmusikscenen. De har bland annat spelat under Falu Folkmusik Festival, SR:s P2, Hultsfredsfestivalen och Storsjöyran. 

Blåsorkestern, som har säte i Stockholm och spelar romsk partymusik från Balkan, har genomfört mer än 1000 spelningar och har en särskilt stark brassbandstradition med rötter från Serbien och Makedonien.

Lördagen den 27 augusti gäster orkestern Södertälje och bjuder på en härlig tillställning. Samma dag gästats Södertäljefestivalen av bland annat Mello-stjärnan Tusse, Sean Banan, E-type och Grannen Måns.

– Vi paraderar på lördagseftermiddagen och spelar på Stora Scen 17.00.”, skriver grupper Süperstar Orkestar på sin hemsida.

Dela artikeln