🕝 1 minuter
Friskis vill inspirera unga till rörelse - Besöker skolgård med Pop Up gym
Publicerad 9 maj 2022 02:00
Uppdaterad 9 maj 2022 02:00

Foto: Friskis & Svettis.

Barn och ungdomar i Sverige sitter stilla för mycket och rör sig allt för lite. Vissa unga motionerar knappt alls, varken i skolan eller på fritiden.

Det vill gymanläggningen Friskis och Svettis i Södertälje ändra på och besöker av den anledningen Rosenborgsskolan för att inspirera fler elever till rörelse

Imorgon och på onsdag har Friskis tagit initiativet att ställa fram ett Pop up gym, ett mobilt gym, för att erbjuda ungdomar en spännande upplevelse.

– Det här är ett jättebra initiativ. Fysisk aktivitet har många positiva effekter, inte minst på koncentrationen och förmågan att lära sig nytt. Det mobila gymmet gör därmed att skolans elever erbjuds en extra upplevelse både på skolgården och kommande lektioner. Och förhoppningsvis blir de nyfikna på att fortsätta träna”, säger Cecilia
Wallinder rektor på Rosenborgsenheten.

Initiativet med pop up-träningen är en del ICA Stiftelsens stora ungdomssatsning för öka välmåendet hos unga runt om i landet.

– Många unga känner stress och ställer höga krav på sig själva, samtidigt som fler och fler rör sig alldeles för lite. Här vill vi bidra med vår expertis och med en avslappnad relation till träning. Redan lite rörelse gör stor skillnad för hur man mår – och det gäller inte minst i tonåren. Knepet är ofta att hitta sin grej, säger Malin Holmqvist, Verksamhetschef, Friskis Södertälje.

Dela artikeln