🕝 1 minuter
Förre Assyriska tränaren Peter Antoine har avlidit
Publicerad 14 oktober 2023 09:36
Uppdaterad 14 oktober 2023 09:36

Bild: Skrämdump

”En karismatisk person med stor karaktär och en mäktig röst som uttalade det som först kom upp i hjärtat”, så beskrivs den tidigare Assyriskalegenden som har gått bort vid 79 års ålder.

Fotbollstränaren och tv-personligheten Peter Antoine har avlidit vid 79 års ålder till följd av lunginflammation. Han bodde i Hällevik under en längre tid och kämpade med benröta från 2017, vilket ledde till att han amputerade sitt högra ben.

Peter Antoine, som var känd för sin intensiva tränarstil, kom till Assyriska och Bårsta IP 1998 med sin tyska speltaktik. Han tränade Södertäljelaget fram till 2001, men tvingades att lämnade på grund av fysiska besvär. Fotbollsprofilen hann under sin tid även träna lag som Mjällby AIF och Gefle IF.

Född i Tyskland 1944 under andra världskriget, var Peter Antoine även en uppskattad tv-kommentator i Tipslördag på TV4 under 2000-talet. Under sina sista år bodde Antoine permanent i Hällevik, där han avled den 12 oktober 2023.

Bortgången har haft en djup påverkan på både Assyriska-fans och Södertäljeklubben, som minns honom med kärlek och värme.

– Vi kunde vinna mot alla lag vi mötte. Vi uppnådde stora framgångar speciellt kvalet till Allsvenskan 1999. Under den perioden hade vi en slogan som löd på följande sätt: vi spelade med tysk disciplin, svensk organisation och assyrisk teknik. Peter var en man med stor karisma, bestämd, visste vad han ville. Han tog plats och sa alltid vad han tyckte. Han trivdes hos oss i AFF kände sig hemma här, säger Metin Tasci, ungdomstränaren och kapten under Antoines tid, till klubben.

Dela artikeln