Uppdaterad 11 november 2024 05:00
Den prestigefyllda tävlingen för innovativa livsmedelsprodukter, Ät!Stockholm, firar fem år och håller finalen i Södertälje den 19 november.
Ät!Stockholm, tävlingen som lyfter fram nyskapande livsmedelsprodukter från Stockholms län, avslutas i år med en final på Södertälje Science Park.
I tävlingen deltar elva bidrag som visar upp innovation och hållbarhet genom nya produkter – från pärlande äppelvin och tempe av svenska åkerbönor till en växtbaserad burgare på gråärta. Målet är att skapa framtidens smaker baserade på svenska råvaror.
– Vi är mycket stolta att för femte året genom Ät!Stockholm få lyfta nya, hållbara produkter med stor innovationskraft som kan hjälpa till i den nödvändiga omställningen och utvecklingen av livsmedelsnäringen i Region Stockholm, säger Eva Helén, tävlingsledare för Ät!Stockholm.
Finalen, som samlar runt 200 personer, inleds klockan 14.00 med en prisutdelning som även livestreamas via MatLust Utvecklingsnods YouTube-kanal.
Tävlingens juryer, bestående av smak-, marknads- och hållbarhetsexperter, kommer att bedöma bidragen medan publikens favorit utses genom en omröstning. Priserna delas ut av representanter från Region Stockholm och Södertälje kommun.
Eventet är ett samarbete mellan MatLust Utvecklingsnod, Region Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholm. I år hölls dessutom en förfest på Sthlm Food & Wine-mässan den 8–10 november, där besökare fick möta de tävlande lagen och få en förhandsvisning av tävlingsprodukterna.