🕝 1 minuter
Exklusiva hantverk av Mattias Rosenqvist - "Ska hålla en livstid"
Publicerad 24 december 2021 01:00
Uppdaterad 24 december 2021 01:00

Mattias Rosenqvist, ursprungligen från Södertälje, har sysslat med slöjdkonst i 15 år. Nu finns hans skicklighet till salu.

Mattias Rosenqvist är 49 år och bor för närvarande i Trosa, dit han flyttat från Södertälje. Idag skapar han exklusiva hantverk i trä, metall och läder. 

“Mitt mål är att skapa exklusiva hantverk som ska hålla en livstid. Jag gör inga kopior men tar inspiration från andra duktiga hantverkare och skapar något eget”, skriver han på sin hemsida pemarocrafts.se.

Mattias Rosenqvist gör alla arbeten på beställning med varierande priser. En handgjord plånbok i svenskt, vegetabiliskt garvat läder kan kosta så lite som 300 kronor, medan en större väska kan landa på uppemot 7 000 kronor, beroende på val av läder.

En skräddarsydd kniv kostar runt 2 000 kronor.

Vid beställning samverkar Mattias Rosenqvist med kunden för att ta fram en design som är så lik kundens önskemål som möjligt.

Vare sig det rör sig om typ av spännen på väskan, material till knivskaftet eller form på knivbladet så kan Mattias modifiera efter ens egna önskemål. 

Text: Albert Greek.

Dela artikeln