🕝 1 minuter
En person gripen efter knivattack i centrala Södertälje
Publicerad 6 februari 2024 18:15
Uppdaterad 6 februari 2024 18:23

Foto: Alexander Isa

Föregående vecka knivhöggs en person flera gånger i en frisörsalong i centrala Södertälje. Nu har en misstänkt person häktats.

Föregående vecka på torsdagskvällen vid 19-tiden larmades polisen om en stickskadad ung man i en frisörsalong på Nygatan. Mannen, i 20-årsåldern, uppgavs ha blivit knivhuggen och mottog tre till fyra hugg i benet och visade sig vara en person som är känd av polisen sedan tidigare.

Efter händelsen stängdes frisörsalongen för teknisk undersökning, och polisen inledde en utredning som innefattade granskning av övervakningsmaterial och intervjuer med eventuella vittnen.

Stor polisinsats efter knivdådet föregående vecka. Foto: Alexander Isa

En person gripen misstänkt för knivdådet
Lördagskvällen den 3 februari, grep polisen en 20-årig man tidigare anklagad för medhjälp i en dödsskjutning i Saltskog den 6 oktober 2022. I skjutningen avled en ung man och ytterligare en skadades svårt. Även om 20-åringen blev frikänd i tingsrätten, har beslutet överklagats till hovrätten.

Den 20-årige mannen misstänks nu för knivattacken i centrala Södertälje. Brottet omklassificerades från mordförsök till grov misshandel och försök till människorov. Mannen greps klockan 22:22 på lördagskvällen och häktades under måndagen misstänkt för grov misshandel och försök till människorov.

Läs även: – TV: En person knivhuggen i frisörsalong – Polisen utreder mordförsök

Dela artikeln