🕝 3 minuter
Ljuspunkten - En anrik butik med över 50 års historia fortsätter lysa
Publicerad 23 juli 2023 19:58
Uppdaterad 23 juli 2023 19:59

Foto: Shamash Oyal

Ljuspunkten, en av Södertäljes äldsta butiker som har funnits sedan 1972, fortsätter att erbjuda sin unika kundupplevelse. Telgenytt får träffa den nya ägaren, en ung och entusiastisk kvinna, som tar över rodret och siktar på att fortsätta butikens framgångsrika resa.

– Det är en stor ära att få ta över en av Södertäljes äldsta butiker, jag tycker att det är kul att en så ung tjej som mig får axla den rollen, säger 21-åringen Tilde Lindström till Telgenytt.

Ljuspunkten har genomgått tre generationer och har länge varit en viktig del av Södertäljes handelsliv. Butiken har en speciell plats i Tildes hjärta, som berättar om sin anknytning till verksamheten ända från barnsben.

– Min morfar startade Ljuspunkten 1972 och lämnade sedan över butiken till min mamma Nina. Både jag och min mamma är i princip uppväxt här. Jag kan minnas hur jag som 5-åring sprang upp och ner för trappan till lagret för att hämta lampor och jag minns än idag hur nervös jag var när jag som 15-åring fick ta emot min första kund, eller när jag som 18 åring äntligen fick ställa mig i kassan, säger Tilde och fortsätter.

– Ljuspunkten betyder otroligt mycket för mig och jag hoppas att det kommer kännas när man besöker oss i butiken.

21-åringen Tilde Lindström. Foto: Shamash Oyal

Butiken är känd för sin personliga rådgivning och för att erbjuda kvalitativa produkter och en stark kundkrets. Fortfarande kommer det in kunde och frågar efter Tildes mamma och morfar Anders Jonsson, vilket visar på det starka bandet mellan Ljuspunkten och dess trogna kundkrets.

Till Telgenytt berättar Tilde, som nyligen tog över efter mamma Nina som beslutade att kliva åt sidan, att beslutet att ta över butiken kom tidigare i livet än förväntat, men med stöd från familj och vänner var det ett naturligt val.

– Jag har alltid tänkt att jag någon gång ska ta över butiken men att det skulle komma så här tidigt i mitt liv hade jag aldrig kunnat tro. Att säga att jag inte var nervös vore en lögn men med stöd från min familj och mina vänner var beslutet en självklarhet och jag har inte ångrat mig en enda gång sedan dess, säger 21-åringen.

Framtiden ser lovande ut för Ljuspunkten. Med höga förväntningar på sig själv och butiken strävar Tilde Lindström efter att bevara familjens 50 år långa historia.

Tilde Lindström med kollegan Linda Gustavsson. Foto: Shamash Oyal

– Ljuspunkten har en lång historia av att ge en personlig rådgivning till alla som besöker oss. Jag vill att Ljuspunkten ska fortsätta leverera just det, kvalitativa produkter, rådgivning på plats eller i butik och en kundupplevelse man kommer ihåg.

Hur har responsen från vänner och familj varit efter att du tagit över?

– Alla är såklart väldigt stolta över mig, speciellt min mamma och min morfar. Jag är otroligt tacksam över att ha deras stöd i detta. Många kunder har också reagerat positivt när de förstått att det är tredje generationen som nu har tagit över butiken.

Vilka är dina förhoppningar för Ljuspunkten i framtiden, och vilka förväntningar har du på dig själv när du nu tar över?

– Jag har höga förväntningar på både mig och Ljuspunkten, vi har under så många år levererat på topp och mina förhoppningar är att vi ska fortsätta så. Jag ser fram emot att bevara vår historia samtidigt som vi utvecklas och testar nya saker. Jag hoppas och tror att våra kunder vill vara med på vår resa mot ytterligare 50 år i branschen. Varmt välkomna in till oss på Saltsjögatan 3.

Dela artikeln