🕝 18 minuter
Emil Georgsson: "Presenteras inom en snar framtid"
Publicerad 4 april 2024 06:19
Uppdaterad 4 april 2024 12:18

Emil Georgsson, sportchef Södertälje Sportklubb
Bild: Burskydd med Sundbergarna, Björn Sundberg och Ing-Marie Sundberg

Drygt två veckor har nu gått sedan Södertälje Sportklubbs A-lag åkte ur Hockeyallsvenskans slutspel. Telgenytt tog pulsen på Sportchef Emil Georgsson.

-Våra bästa spelare var inte tillräckligt bra, säger Georgsson som en del i förklaringen till lagets tidiga sorti från spelet om en SHL- plats.

Nio spelare har hittills lämnat SSK, några har varit väntade medan det snackats lite mindre om ett par.
Importerna Dominic Turgeon och Stelio Mattheos skulle blivit betydligt dyrare år två, eller var det en konsekvens av det sportsliga resultatet sett till förväntningarna.

-Det var väl både och skulle jag väl säga, säger SSK:s sportchef Emil Georgsson till Telgenytt. Det fanns såklart den aspekten med, att ett andra år blir alltid lite dyrare när det gäller skatter och så vidare.
Men sen också typ en helhet, lite hur man presterar och så vidare, fortsätter han.

Att laget i slutet av grundserien inte kom upp tillräckligt i prestation har avhandlats här och på många andra ställen. Känslan att för många dåliga vanor togs med in i slutspelet blev mer och mer påtagligt ju längre matchserien mot BIK Karlskoga fortskred. Något som Emil Georgsson har delade känslor kring.

-Ja, man vill ha de bästa matcherna med sig in så är det väl alltid, det är tydligt att vi inte spelade någon bra hockey de sista två matcherna plus en period mot Nybro. 
Men jag tycker ändå när vi kom ut mot Karlskoga i match ett så kändes vi väldigt slutspelsredo.
Jag tycker de två första perioderna vi gör mot Karlskoga i match ett är förutom att vi inte gör mål klockrena på många sätt och vis.

-Jag kan inte ens minnas att ett lag knappt var i vår anfallszon så pass lite som de var i den matchen. Så jag tycker inte att slutet av serien speglade vad som kom i första slutspelsmatchen. Men sen så var vi ineffektiva och det hade vi också med oss från slutet av grundserien. 

Läs även: Ny målvaktsduo i SSK: ”Har målvakter i lupp”

Även om spelet hackade borde SSK ha gjort fler mål på de chanser som ändå skapades anser Emil.

-Vi skapade ju en hel del chanser även mot Tingsryd och Östersund. Men vi gjorde ju knappt några mål. Så det är väl klart, det är någonting som behöver analyseras och som kommer att analyseras. 
Men samtidigt, vi tränade ju exakt likadant som vi gjorde i mitten av grundserien när vi vann hur mycket matcher som helst och spelade bra liksom. Så det är väl snarare kanske att det satt sig på det mentala skulle jag säga.

Finns det något du ser ni bör göra annorlunda i förberedelserna inför stundande slutspel i framtiden, eller det framkommer efterhand i ert analysarbete?

-Nej, vi håller ju på men jag vet inte, det var ju inte så att man såg det komma. Vi var väl det laget som hade flest målskyttar, alltså tio plus målskyttar i hela ligan. Så det fanns ju ett brett målskytte. 

-Sedan att ingen av dem tog med sig det in i slutet av serien eller in i ett slutspel. Jag vet inte, det är såklart svåra analyserat när det gäller just det med målskyttet. 
Det var väl så att vi belyste det och det tränades på och inget annorlunda så. Det är väl snarare typ att vi förlorade fyra matcher som blir den stora grejen varför det skedde.

De fick mer och mer matchbilden dit de ville. De ändrade sitt spelsätt och lyckades komma under skinnet på er.

-Ja, men absolut. Det kan man väl känna så här i efterhand att de var mer slutspelskompatibla än vad vi var på något sätt. Det hamnar säkert på mitt bord, hade vi rätt karaktärer för ett slutspel eller inte.

-Jag vet inte om det är traditionens makt också. BIK är ju ett lag som har spelat slutspel många gånger. Fler än vad SSK har gjort. De har ju legat i toppen och varit ett stabilt topplag över lång tid i hockeyallsvenskan. Det kan ha varit en aspekt men tror inte det är hela sanningen heller. 

Tomas Sholl, Claes Endre och Dominic Turgeon kommer inte vara en del av SSK när de går in i säsongen 2024-25
Foto: Shamash Oyal/Daniel Hansson

En djupgående analys i de olika delar som gjorde att laget fick tidig semester har börjat och kommer pågå tills man vänt på varenda sten. Tills man gemensamt som klubb i stort har hittat svaren på varför det slutade som det gjorde.

-Våra bästa spelare var inte tillräckligt bra, det är ett måste när du kommer till slutspel, fortsätter sportchefen i sitt försök att analysera slutspelet för SSK:s del.

-Varför blev det så? Det blir väl det som blir utvärderingen någonstans.
Sen att de. Ja, det blir ju så. Jag tror att det mentala kommer.  Vi kände väl att när vi torskade match 1 i sudden så är det klart att det blir någonstans en måste-match, match 2.

-Sedan torskade vi den också i sudden och helt plötsligt har vi ett 0-2-underläge. Mot ett lag där alla förväntar sig att det här ska vi vinna över sju matcher, relativt enkelt också. Det var ju förhands-tipset. 

-Det är klart att mycket av det blir också mentalt, ska jag säga. Alltså längs hela resan.
Sedan i match 3 så går 2-2-målet ryggen in när vi har vänt på steken. Det är många nederlag mentalt under resans gång.

Två boxplay på raken precis efter 2-1-ledningen. 

-Ja, exakt. Dessutom var en för sex man, det får inte hända.
Och sedan, själva 2-2-målet är väl offside på ingången också. Det är ingenting vi reflekterade över så hårt när vi spelade men det blir ju många mentala härdsmältor under själva resans gång. Och de får energi liksom.

Dragan Umicevic som kom tillbaka till SSK under säsongen 2021-22 drabbades av en svår korsbandsskada då. En skada som senare tvingade honom att lägga skridskorna på hyllan. Dragan som skrev ett längre kontrakt med klubben har istället under nuvarande säsong varit aktiv som assisterande sportchef till Georgsson.

-Vi är ju två där jag såklart har det yttersta ansvaret. Han är ju mer en assisterande sportchef men det har fungerat bra hittills tycker jag.
Vi har delat upp det lite sådär olika men jag tror att han också kommer växa in i kostymen mer såklart. 

-Han kommer ju direkt från en spelarkarriär och har säkert en besvikelse också att ha fått lägga av på de här villkoren. Men han kan ju Södertälje mer än vad jag kan, hur det funkar runt om eftersom han har fått mycket av sin hockey- uppfostran här. Så det är absolut ett bra bollplank för mig.

Dragan Umicevic avtackas efter att ha avslutat sin karriär på grund av skada. Med på bilden är hans familj med hustrun Giovanna, barnen Bianca och Luca. #24 är Jacob Dahlström och med ryggen emot står lagledare Ove Karlsson
Foto: Shamash Oyal

När jag pratade med Calle Brattenberger (målvaktstränare i SSK) så sade han att ni inte riktigt vet hur ni ska bygga målvaktssidan ännu. Vad är din syn?

-Det stämmer väl till viss del, är väl klart att vi har olika tankar på hur vi ska gå vidare. En del kommer ju också styras av ekonomin, vi vet ju inte alls exakt hur det landar liksom. 
Alla hade nog i en budget hoppats på mer än två hemmamatcher i ett slutspel såklart. 

-Så budget kommer ju också påverka vilken väg vi kommer välja på målvaktssidan. Om vi kan gå på något etablerat eller om vi behöver gå på något yngre. Det är ju en prisfråga det där men vi har nog inte bestämt oss för vad vi ska gå för väg men har olika idéer.

Du svarade lite i förväg på min följdfråga. Om ni funderar på något mer beprövat namn på hockeyallsvensk nivå?

-Jo, men mer beprövat kostar ju också betydligt mycket mer pengar. Så vi får väl se lite hur vi tänker där mer framåt. Det är ju som jag sa en ekonomisk fråga också.

Ni har ju också målvakter ”under lupp”. Har ni till och med någon som är klar in?

-Ja, vi har väl 50% klart i alla fall och lär säkert presenteras inom snar en framtid.

Är det Oliver Håkansson som presenteras inom en snar framtid?

-Ja, den som lever får se.

Jacob Dahlström, Albin Carlsson och Miikka Pitkänen är tre spelare från föregående säsongs trupp som ännu inte gett besked om sin framtid. Men dialogen parterna emellan är positiv enligt Georgsson.

-Det är ju positiva tongångar skulle jag säga.

Ömsesidigt intresse alltså?

– Ja, den uppfattningen har jag i alla fall när det gäller Dahla och egentligen alla tre du nämner. Sedan är det ju samma där, det är ju till slut en budgetfråga. Vi kanske behöver kapa lite på spelarbudgeten och hitta lite annorlunda lösningar. 

Jacob Dahlström
Foto: Shamash Oyal

-Det kan ju kanske bli aktuellt med något kortare kontrakt, alltså 9 månader istället för 12. För att spara ett par månadslöner. Så vi får se där men det är väl att det ändå är positiva tongångar, tycker Emil Georgsson.

Och återkommer igen till det ekonomiska.

-Sedan blir det ju en kostnadsfråga såklart. Där Pitkänen är den som överlägset har tjänat mest året innan. Inte hos oss, men han kommer ju från ett toppkontrakt i Finland. Nu fick vi ju betala en liten del av det bara. Men nu är det ju andra bullar när det gäller en hel säsong.

Så då kan man säga att Miikka speciellt kan bli aktuell för ett så kallat 9- månaderskontrakt?

-Ja, men så blir det ju, för alla utlänningar har ju 9 månader. De har ju betalt när de är här så att säga. Men det kan ju även bli aktuellt på några svenska spelare såklart. Vi vill ju helst ha en struktur med 12 månaders kontrakt. Men vi får se vad budgeten säger.

för att bibehålla kvaliteten i truppen med lite mindre pengar så blir det en lösning ni tittar på och eventuellt kunna göra då så att säga?

-Ja, det är ju kanske ett måste att göra för att du ska få ihop en budget. De kontrakt som ligger, de ligger ju, de är signade redan och där har du ju spenderat en del av din budget. Då behöver du ju liksom försöka hitta så bra lösningar som möjligt.
Att hitta så bra spel som möjligt för en så liten peng som möjligt. Det är väl utgångspunkten egentligen. Men det kan ju bli tal om att det blir lösningar över 9 månader istället för 12 liksom.

Apropå budget och ekonomin så påverkas ju den i allra högsta grad av Linus Vidells vara eller icke vara i SSK. Frågan ställdes till Emil Georgsson om det fanns något mer att uppdatera i det ämnet.

-Nej, utan bollen är ju hos Videll och han ska återkomma när han har bestämt sig.

Men har ni ett avtal ute där och ett kontraktserbjudande du känner dig nöjd med?

-Ja, vi erbjöd honom ett kontrakt i juni förra året. Så det är väl det som ligger och det är ju en extraordinär insats för att kunna klara av att bära Videll liksom.

-Det är ju liksom en hel apparat. Det är ju inte bara jag som är involverad där heller utan det är ju hela klubben. Det är väl det som vi känner som klubb, vad vi kunde erbjuda där och då.

Har förstått att det inte bara står och faller med det ekonomiska där.

– Nä, absolut. Det är ju han som någonstans ska ta ett beslut om sin framtid.

Linus Vidells framtid i SSK kan ha stor inverkan på lagbygget
Foto: Shamash Oyal

I senaste upplagan av SSK:s A-lagstrupp fanns två spelare som värvades från Liiga, som är högsta ligan i Finland. Miikka Pitkänen kom in sent och Dominic Turgeon anledde lagom till träningsmatcherna drog igång. Georgsson säger att man gärna blickar mot östra grannlandet igen och hoppas hitta bra spelare där på nytt.

– Ja, absolut. Jag har inte jobbat så mycket med Finland tidigare men absolut så fick vi väl ett okej utslag. Nu tog vi ju Olli från Slovakiska ligan men han har ju spelat i Finland innan dess.
Turgeon skulle vara en stabil center hos och det har han väl varit. Sedan hade man önskat någon mer poäng framåt av honom.

-Jag tror ju för finnarna har sett att det finns en väg att vandra. Det är ju tufft, är inte så jättemånga som går från Liiga till SHL. Utan man kanske kan se att man kan ta vägen via Hockeyallsvenskan till SHL istället.

Är faktiskt nöjd med vad Dominic Turgeon visade upp i SSK fram till hans skada i slutet av grundserien, sedan verkade han inte hitta in i det igen. Men det var ju samma mönster som för flera andra i laget.

-Ja, som helhet. Vi är absolut inte missnöjda med honom, utan mer att man kanske hade önskat någon poäng till. 
Det var tydligt vad vi ville ha ut av honom. Hur vi ville bygga på hans centerspel och där liksom gjorde han väl rätt för sig. Det är väl det jag tänker, så man kanske önskade någon poäng extra, så är det.

Filip Westerlund är en annan spelare i finland som du tidigare haft på din radar, hur ser intresset ut där?

-Det är inget jag har funderat på exakt just nu. Det var mer aktuellt förra säsongen när han spelade i HV71.

I dagens hockey är skrivna kontrakt en färskvara och det är inte allt för ovanligt att två parter kommer överens att gå skilda vägar innan avtalet löpt ut.
I SSK:s analys av det misslyckade slutspelet ska även alla spelarna granskas. Det ena utesluter inte det andra och att alla spelare i befintlig trupp med kontrakt är kvar när pucken släpps i september ska inte huggas i sten.

-Vi kommer väl analysera alla spelare, så är det ju såklart. Sedan får vi se var det leder någonstans. 
Vi har ju suttit förra veckan en del med spelarna, lite med ledarna idag (läs onsdag 3/4).

-Förhoppningsvis ska vi kunna ta första spadtaget för nästa säsong i slutet av den här veckan. Om det blir imorgon eller om det blir fredag det får vi se.
Då blir det mer att kolla på befintlig trupp. Vad har vi? Vad saknar vi? Utvärdera också de spelare vi har men det är ingenting som är bestämt kring någon just nu.

Ludwig Blomstrand, en av spelarna med höga förväntningar på sig
Foto: Shamash Oyal

Ni vill bygga om spetsen, ny förstafemma. Hur går tankegångarna?

-Vi vet ju om att Marcus Eriksson försvinner. Det är ju osäkert med Videll, klart att hans vara eller icke vara också spelar roll hur vi bygger laget.

-Sedan har vi ju Dyk och Blomstrand som vi kanske förväntade oss lite mer poäng från. Kan de kliva upp om de kanske får lite större roller och kan täcka en del av det?
Rent spontant känns det som att vi ändå har en hyfsat stabil grund att jobba med. Men det är ju såklart toppen vi behöver. Eller eventuellt behöver vi en stor vikt på.

Har ni konkreta avtal ute för tilltänkta spetsspelare?

-Nej, men vi har en hel del dialoger med spelare. Men där vi kollar, oftast så är vi kanske inte förstahandsvalet. Hur man än vänder och vrider på det så spelar vi i hockeyallsvenskan.
Så det kan ju vara så att vissa spelare kanske hoppas på någonting annat också såklart. Tyvärr slutar ju säsongen alldeles för tidigt men gör ju att vi inte har någon panik heller.

-Vi har en hel del spelare på kontrakt, jag tror vi är någonstans mellan sex och sju spelare kanske. Om vi får lite avtal från Albin och Dahla och så vidare som ska in, så tycker vi ändå ligger bra på det, det är ingen idé att stressa heller. 

-Det är väl en annan aspekt när vi tappar Liljevall här att vi kanske också behöver hitta någon spelare med lite större ledaregenskaper. Som kan ta vid.

Du önskar få in en ”gris” på backen, ser du inte det behovet bland forwards?

Ja, kanske är så, det är väl en utvärdering vi får göra. Jag tycker att vi skulle kunna spöa BIK Karlskoga genom att spela vårt egna spel, snarare än att behöva hitta något motmedel.
Det är väl det som ska skilja oss mot BIK, att vi är spelmässigt bättre. Sedan behöver vi få ut mer av våra spetsar när det väl gäller. Annars gör det inte den skillnaden.

Men Emil håller med om att SSK inte riktigt matchade BIK Karlskoga i det fysiska spelet.

-Men absolut. Jag kan väl tycka att vi saknade det fysiska spelet lite grann. Tycker samtidigt att vi i den trupp vi hade om den hade varit frisk med Emil Alba, Viktor Liljegren och Dominic Turgeon skulle kunna få en del fysiskt spel där. Men nu saknades ju de. Så det är klart att det skapade ett hål väl i slutspelet.

-Sedan på backen, absolut. Där är vi ju ganska lika rent spelmässigt. Vi har ju mycket av samma sort kan jag väl säga och den storlek vi hade i Malmström kanske inte var så fysiskt så.
Det är absolut en tanke som har slagit oss. Sedan är frågan om det är den vägen vi ska gå.

-Kanske behöver vi en spelskickligare back för att försöka få ut ännu mer av vårt spelövertag som vi bevisligen har haft under hela säsongen. Vi har ändå ägt många matcher och kan vi med en spelskicklig back få ut mer av det i produktion. Eller är det en fysisk back vi behöver ha när vi kommer till slutspel. Det är ju liksom en utvärdering som vi får göra.

KRÖNIKA: Ett ovärdigt slut på säsongen SSK

Du vill föryngra laget, kan du utveckla varför?

-Det som man kan se tydligt är väl att det är inget snack om att vi hade ett bra lag på papper. Och när vi startade säsongen kanske vi var en sjua på en 10-skala. Medan om du kollar Moras trupp så kanske de låg på en fyra, femma av en 10-skala.

-Men de har ju fått utveckling på sina unga spelare och det är väl det jag känner att i vårt lag så kanske det inte fanns så mycket utveckling under säsongen, vilket du kanske kan få om du har några yngre spelare.

-Sedan är ju vi långt gångna i vårt lagbygge, vilket också gör det svårt att göra en kraftig föryngring. Samtidigt så tycker jag i grund och botten det ska handla om hur bra spelaren är än vilken ålder de har.

-Men nu blir det ju så att Macke försvinner , kanske även Videll. Då har du ju en föryngring utan att du behöver bry dig liksom. De är ju ändå 39 till sommaren. Så det är klart, då sker ju en föryngring.

William Samuelsson, bra säsong i J20, ett framtidsnamn och potentiell istid i A-laget framöver
Foto: Daniel Hansson

När vi ändå är inne på föryngring så glider vi in på ämnet J20. Där det finns en rad intressanta spelare. såsom 18- årige centern William Samuelsson som varit en tongivande spelare för det laget hela säsongen. Bröderna Hesselvall. Filip, född 2004 och Adam född 2006 är två som fått känna lite på A-laget den här säsongen. Visserligen när det var hög skade och sjukfrånvaro. Men där fanns något intressant och det håller SSK:s sportchef med om.

-J20 har haft en bra säsong, det är inget snack om det. Det finns en hel del talang där och fler hade säkert fått chansen att spela lite med A-laget. Problemet är att många av dem funderar att gå på college och då får man inte spela seniorhockey innan man går in på college. Därför har vissa av spelarna där av den anledningen också tackat nej till spel i A-laget.

-Så vi får se där hur det ser ut för vissa. Vad de går i för tankar, men absolut, de har gjort en bra säsong. Och det finns absolut en del spelare som är intressanta.

Målvakten Charlie Rotting har också gjort en bra säsong.

-Ja, absolut. Sedan är det nog svårare för en målvakt. Det behöver nog vara extremt för att ta det klivet från J20 till hockeyallsvenskan. Man får inte glömma att det är ett stort kliv, hockeyallsvenskan är en bra liga nu.

Går det inte att lösa som så att skriva kontrakt med en målvakt, exempelvis Rotting, och sedan låna ut honom till någon klubb i hockeyettan?

Jo, men absolut. Och det var ju också typ tanken med Egor Polin i år. Men problemet är ju som Svenska Hockeyförbundets regler är att det är bara de hockeyallsvenska klubbarna som kan åka ur J20 nationell.

-Så det gör ju att vi behöver ha det bästa laget hela tiden. Fram tills att vi vet att vi är klara för spel i J20 nationell året därpå. Så det är ju nästa bekymmer.

#18 Adam Hesselvall, lovande junior med meriter från J18- landslaget
Foto: Daniel Hansson

Det är ingen överdrift att påstå de senaste säsongerna inte har kryllat av talanger i SSK som tagit klivet upp i klubbens A-lag och tagit en permanent plats där. Emil ger sin syn på vad han tycker det beror på.

I år var det mer situationen med college som blev en diskussion. I fjol så spelade ju ändå, tror de fick ihop nästan 1500 minuter på juniorer och det var nästan dubbelt så mycket som året innan. Så i fjol spelade ju en hel del juniorer. 

-Sedan kanske allmänheten ansåg att Albert Sjöberg och Ludvig Jansson var seniorspelare, men de var ju trots allt juniorspelare. Sedan är det ju ett stort steg att ta och det där är ju också en balansgång. Ska det vara ett lag som slåss mot SHL, då behöver du kanske ha ett bättre lag på pappret och det ger mindre möjlighet att satsa på juniorer. Om de inte är exceptionellt bra. 

-Kolla Björklöven exempelvis, nu har de haft ett tyngre år i år, men det har ju liksom inte kryllat med juniorer i deras A-lag heller och de har varit på vippen flera år att gå upp. Så det är ju någonstans en balansgång det där.

Kan det inte finnas en vinning i att chansa med en junior från egna J20 istället för att låna in en junior från en klubb i SHL exempelvis?

Ja, men den balansgången finns absolut. Sedan så spelade vi jättemånga matcher i år istället för att ta in någon annan. Jag tror att vi bara nyttjade två, det var Elias Stenman och Albert Wikman som kom in på lån. Och Stenman var ingen junior utan en senior och honom tog vi in på grund av skador när Dahla och Videll var borta för att bredda under en tuff matchperiod.

-Det var ju periodbestämt också. Sedan kom Dahla tillbaka och då skickades Stenman hem. Men absolut, det är det bästa som kan ske om du kan putta upp en junior.

Filip Hesselvall, storebror till Adam Hesselvall, provade på A-lagsspel tillsammans med sin bror den gångna säsongen
Foto: Daniel Hansson

Det är väl det som är tanken med att ha en juniorverksamhet, att slussa upp 2-3 spelare där ifrån under säsong?

-Det viktigaste för juniorer är att spela så mycket som möjligt. Sedan är det ju det där som jag sa, det är en balansgång och samtidigt måste man också prestera någonting. Vi kan liksom inte bara ha tre öppna platser för juniorer av samaritiska anledningar. Man måste också klara av det och spela och även ta chansen när man är med och spelar.

Vad händer med Olle Hilmersson?

-Olle Hilmersson får vi se. Vi träffade honom idag så vi får se vad som händer där.

Albert Wikman, 19-årig back från Färjestads organisation blev namngiven back för SSK under de sista timmarna före transferfönstret stängde. Det blev ett par matcher med A-laget och Albert är en intressant back medger Georgsson. Wikman har ett utgående kontrakt men ännu vet inte Emil om det finns plats för honom i nästa säsongs trupp.

-Kanske, men har inte hört något. Säsongen har precis tagit slut och det har varit mycket utvärderingar. Vi har inte kommit dit än. Men absolut, han gjorde ett positivt intryck när han var här.

Calle Wäng, en riktig Södertäljekille som skulle kunna göra nästan allt för att någon gång få dra på sig SSKtröjan igen. Hur följer du en sådan spelare, skulle förmodligen kunna spela för en billig peng och kunna acceptera sin roll?

-Nej, ingen jag har fått till mig. Jag har väl sett lite tugg om det. Just nu är vi rätt fulla på backsidan, vi har 5 på avtal, eventuellt 6 med Albin. Det är ingen som jag tror kommer vara aktuell nästa år.

Andra spelare med SSK- anknytning, till och med har Sportklubben som moderklubb, är Patrik Karlkvist, Viktor Lööv och Tim Heed. Telgenytt frågar hur kontakten till de spelarna ser ut och hur viktigt den är för klubben att ha inför framtiden.

-Just nu är de inte aktuella för SSK, det skulle jag inte säga.

Nej, men det är väl någonting som inte har funnits överhuvudtaget som jag och Dragan någonstans försöker köra igång. Jag vet att Dragan har tagit sig an de där spelarna. Det är väl bra tänker jag.

-Det kanske inte blir att de spelar i SSK igen men det är väl någonting man har känt varit eftersatt tidigare. Att man ringer bara när man behöver ha hjälp istället för att försöka ha en djupare dialog med dem.

Dragan har väl hyfsat bra koll på de här killarna också tänker man?

Ja, jag tror nog att alla har koll på dem. Det är ju landslagsspelare, men absolut så tror jag att det är en fördel. Dragan känner ju några dem också. Jag har ju spelat med Karlkvist och har en bra relation med honom.

En annan spelare med anknytning till Södertälje är Marcus Sörensen som är född i Staden och spelade i unga år två säsonger med SSK J18. Det har länge funnits en konflikt mellan Sörensen och klubben men ingenting som märks av i nuläget menar Emil Georgsson.

-Nej. Han vann poängligan i Schweiz och signade väl nåt nytt avtal där. Jag vet inte om jag har svarat på det tidigare men jag har ju också förstått att det har funnits någonting där. Men det är ju inte min konflikt. Det lilla vi har stött på varandra så har jag inget ont att säga om Marcus.
Han är en duktig hockeyspelare och min känsla med han var att det inte fanns några direkt hard feelings.

-Jag tycker att man alltid ska skapa sin egen uppfattning om personer.

Det finns uppgifter på att du haft ett intresse för Måns Carlsson i Mora. Finns det intresset fortfarande kvar?

Nej det är det nog inte.

Rasmus Bengtsson IK Oskarshamn är en spelare som jag har hört att ni har hyfsat skarpa förhandlingar med. Vad har du att säga om det?

-Inget. Ingen jag har haft kontakt med. Inte Dragan heller tror jag. Det finns mycket rykte, så är det.

Kalle Miketinac?

-Jag tror att han har kontrakt nästa år faktiskt, det har inte kommit till oss i alla fall att han ska vara på marknaden.

Dela artikeln