🕝 1 minuter
Efter kommunens avbokning - ”Tivolit kommer till Södertäljefestivalen”
Publicerad 15 juni 2022 02:00
Uppdaterad 18 juni 2022 01:46

Foto: Södertälje City.

Den tre dagars fest som inleds i helgen blev inte riktigt som planerat.

Södertälje kommun valde att med kort varsel att avboka tivolit, men nu berättar centrumchef att tivolit kommer till Södertäljefestivalen som planerat den 26-28 augusti.

– Vi tycker att det är roligt att kommunen anordnar tre dagars fest för att fira 100 000 invånare, det kommer locka besökare till stadskärnan. Naturligtvis tycker vi att är det tråkigt att planer behöver justeras i sista stund, men det kommer finnas andra aktiviteter för den målgruppen, säger Aljosa Lagumdzija, VD Södertälje City till Telgenytt.

På fredag inleds tredagarsfirandet efter att Södertälje passerat 100 000 invånare och är därmed den 19e kommunen i Sverige med ett sexsiffrigt invånarantal, men något tivolit blir det inte för Södertäljeborna.

– När vi har suttit med planeringen inför den här festen, så har det allt eftersom blivit mer tydligt och stått klart för oss att det kan bli för mycket besökare när vi har ett tivoli på plats, berättade Robil Haidari (C) som är med och arrangerar evenemanget till Telgenytt.

Men nu höjer centrumföreningen Södertälje City en lugnade ton inför tivoliplanerna som planeras i slutet på augusti.

– Tivolit kommer till Södertäljefestivalen den 26-28 augusti och det är inte långt dit för de som är sugna på att åka karuseller, säger Aljosa Lagumdzija.

Dela artikeln