🕝 1 minuter
Drömmen om Superettan får vänta för Nordic United
Publicerad 26 november 2023 22:07
Uppdaterad 26 november 2023 22:08

Skärmdump: Ur TV4 play

Trots en stark säsong missade Södertäljelaget, Nordic United, chansen att avancera till superettan. I en avgörande bortamatch mot Örgryte IS, föll laget med 1-0.

Efter en tung 0-1 förlust på hemmaplan var det dags för andra kvalmatchen i Göteborg där Nordic United stod inför en avgörande utmaning på Gamla Ullevi mot Örgryte IS. Med hopp om avancemang till superettan, gick laget in i matchen med hög motivation och en stark vilja att segra.

Men Örgryte var det lag som utmärkte sig.
Under första halvlekens mitt sköt Viktor Lundberg hemmalagets första mål, vilket även var 32-åringens första mål för säsongen. Nordic hamnade i underläge, vilket ställde dem i en tuff situation där de behövde göra minst två mål för en chans till avancemang.

Men Lundbergs mål blev matchens enda. Södertäljelaget hade svårigheter att skapa farliga målchanser mot ett starkt försvarande hemmalag, som lyckades stå emot fram till matchens slut.

Som ett resultat av detta kunde Örgryte IS förnyade sitt kontrakt om fortsatt spel i superettan för ännu en säsong, medan United måste samla kraft för att försöka igen nästa säsong.

Dela artikeln