🕝 1 minuter
Dömd till över 20 års fängelse i Portugal – Överklagar dom
Publicerad 18 februari 2024 14:57
Uppdaterad 18 februari 2024 14:57

Bild/Foto: Polisen/Diego Delso

Den person som polisen utpekar som ledare för Ronnafalangen dömdes till över 20 års fängelse för mord i Portugal. Nu vill han bli frikänd och har överklagat domen.

(Annonslänk)

Mordet, som skakade den lilla staden Setúbal i södra Portugal den 27 november 2022, involverade den 20-årige modellen och studenten Tiago Danu, som avled efter att ha försökt ingripa i ett bråk. En 28-årig Södertäljebo, utpekad som ledare för ett kriminellt nätverk, dömdes till 20 år och sju månaders fängelse av en portugisisk domstol för mordet.

Händelsen utspelade sig efter att 28-åringen blivit av med ett bankkort och i sitt sökande efter den ansvarige uppstod ett tumult där Danu knivhöggs till döds. Utöver fängelsestraffet har nätverksledaren ålagts att betala 180 000 euro, motsvarande över två miljoner kronor, i skadestånd till offrets familj.

Samtidigt som han avtjänar sitt straff i Portugal, är han även häktad i sin frånvaro i Sverige för synnerligen grovt narkotikabrott. Han misstänks ha spelat en central roll i en omfattande operation som involverar transporter, förvaring och distribution av kokain och cannabis.

Nu rapporterar LT att han överklagar domen.

– Han misstänks ju även för synnerligen grovt narkotikabrott i ett ärende här i Södertälje som avgörs nu i hovrätten. Blir han fri lär det tas upp på nytt, säger en polis till tidningen.

Dela artikeln