🕝 2 minuter
Dömd för dubbelmord i Södertälje - Beviljas permission
Publicerad 22 augusti 2023 06:00
Uppdaterad 22 augusti 2023 12:32

Arkivbild.

Han mördade två personer brutalt i en lägenhet i Södertälje och dömdes till livstids fängelse. Nu visar ett beslut från Kriminalvården att mördaren, Reza Mohammadi, beviljats permission för att köpa en kamera.

I januari 2016 kontaktades polisen av en person som uttryckte oro över att en vän inte hade hört av sig på länge. Vid närmare undersökning av situationen hittades två personer brutalt mördade i en studentlägenhet i Västergård. Offren, en 24-årig kvinna och en 21-årig man, hade fallit offer för hänsynslöst våld och kvinnan hade dessutom fått halsen avskuren.

Kvinnans make, som vid den tiden var 27 år gammal, och hans 31-årige vän greps och dömdes för morden. Dock överklagade den 31-årige mannen domen och friades helt av hovrätten.

Enligt domslutet framkom det att den 24-åriga kvinnan hade kommit till Sverige i november 2015 tillsammans med maken Reza Mohammadi, som hon hade träffat i Turkiet. Kvinnan ville skiljas på grund av maken Reza Mohammadis misshandel och hot mot hennes liv. När maken inte kunde få sin vilja igenom beslutade han att mörda henne och en ung man som befann sig i bostaden.

Dömdes till livstidsfängelse för brutalt dubbelmord i Södertälje. Foto: Alexander Isa

När polisen hittade kvinnan och mannen hade de enligt åtalet legat mördade i nio dagar och blivit utsatta för ett hänsynslöst våld med flera skär- och stickskador. Den 24-åriga kvinnan hade fått halsen avskuren och hade blivit knivhuggen 14 gånger samt utsatt för skändning.

Reza Mohammadi dömdes år 2016 till livstids fängelse och utvisning för mord. Han har varit fängslad sedan dess.

I januari beviljades Mohammadi en lufthålspermission från anstalten Salberga. Han angav då att han ville äta på en thaibuffé, besöka ett café, träffa en fotograf och köpa diverse saker till sin familj.

Beviljades ny permission.
I juli beviljades dubbelmördaren en ny permission av anstalten. Enligt beslutet ville han under permissionen köpa en engångskamera för att kunna ta bilder och skicka till sin familj, samt förvärva ett guldhalsband till sin lillasyster.

Dela artikeln