🕝 1 minuter
De är nominerad till kommunens 5i12 utmärkelse
Publicerad 5 december 2022 05:00
Uppdaterad 5 december 2022 13:19

Petra Jacob en av de tre nominerade. Foto: Alexander Isa.

Varje år delar Södertälje kommun ut en utmärkelse till en person, eller organisation, som står upp för människors lika värde. Idag utser kommunens jury vinnaren av de tre finalister till 5i12 priset.

Att utses till en av finalisterna visar att den nominerade bidragit till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer och för medmänsklighet i samhället. För att stå upp mot främlingsfientlighet, rasism samt utfört betydande insatser.

Det har de tre finalisterna Emelin Oduncu, Petra Jacob från Lebi Skol IF och Södertälje Basketbollklubb gjort.

Emelin Oduncu engagerar sig mot hedersförtryck och är mor till kända Södertäljeprofilen Bobby Oduncu, som bland annat gjort dokumentären ”Who the fuck is Bobby” där han berättar om sin uppväxt som homosexuell.

Anrika klubben SBBK nominerad.

Petra Jacob från Lebi Skol IF har sedan 2020 engagerat sig helhjärtat med barn och ungdomar i utsatta områden för att ge dem en meningsfull fritid efter skoltid i deras närområde. Hon har lyckats bygga bror mellan området i Södertälje och fått över 250 ungdomar att samverka med varandra samt nominerats till Aftonbladets årliga utmärkelse – Svenska hjältar.

SBBK är en Sveriges mest framgångsrika basketföreningar med över 950 aktiva barn och ungdomar. Klubben grundades 17 juli 1968 och har idag mellan 2 000 till 3 000 medlemmar.

Vinnaren presenteras idag i samband med manifestation för alla människors lika värde på Stora Torget i centrum klockan 11:55.

Dela artikeln