Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Då öppnar Elite i Södertälje - "Kan knappt bärga oss"
Publicerad 25 november 2022 14:25
Uppdaterad 25 november 2022 15:54

Foto: Alexander Isa.

Lyxigt spa, utomhuspooler, Turkiskt Hamam, napolitanska pizzor, och mycket mer. Nu är det bara dagar kvar till att en av de största hotellsatsningarna i Södertälje slår upp sina portar.

Det efterlängtade hotellet är bara dagar från att erbjuda Södertäljeborna, och resenärer från hela landet, flera faciliteter från tidig morgon till sena kvällar. Allt från frukostbuffé, lunch, à-la-carterätter i hotellets egna italienska restaurang, Impasto, samt en stor SPA-anläggning, gym och boulebana.

I restaurangen Impasto, med ingång via Storgatan, serveras napolitanska pizzor av högsta kvalité. I hotellets andra restaurang, Vivace, serveras bland annat lunch från måndag till fredag och öppnar tisdagen den 29 november.

Hotelldirektören, Steffen Sander, visar vägen till restaurangen Impasto på Storgatan 38B.

När Telgenytt tas emot av hotelldirektören, Steffen Sander, arbetas det för fullt med att justera smådetaljerna inför premiäröppningen. I lobbyn och i restaurangerna har medarbetarna precis paketerat upp möblerna som ger en fräsch känsla i lokalerna.

När vi kliver in i SPA-avdelningen slås vi av den friska doften och harmonin från ljudet av rinnande vatten från inomhuspoolen. Här har Elite lyckats skapa en oerhörd avkopplande miljö.

Rundturen vi får av Sander är slående och vi kan konstatera att hotellkedjan gjort en påkostad storsatsning som kommer att bidra positivt till Södertäljes näringsliv och därmed ge staden ett välbehövligt ansiktslyft.

Hotellets egna koncept, Vana SPA. Foto: Alexander Isa

Det nya destinationshotellet, som kostat uppemot en halv miljard kronor, omfattas av två fastigheter som slagits ihop. I den ena delen har hotellkedjan placerat det egna konceptet, Vana Spa, som har en vacker utsikt mot kanalen och omfattas av en 1000 kvadratmeter stor anläggning. Här kan gästerna njuta av Turkisk Hamam eller koppla av i någon av de stora poolerna, och med bara dagar kvar till premiären har efterfrågan varit över förväntningarna enligt hotelldirektören.

– Intresset bland Södertäljeborna och sörmlänningarna för vårt nya destinationshotell är oerhört stort, och bokningsläget är betydligt bättre än vi någonsin hade kunnat drömma om, säger Steffen Sander, Hotelldirektören för Elite, till Telgenytt.

Nu på måndag, den 28 november, slår hotellet upp sina portar och inleder med att erbjuda Södertäljeborna exklusiva deals. Erbjudanden som Elite kallar för ”Neighbour Hood Offer” och finns att ta del av på hotellets egna hemsida.

– Vi är så glada och tacksamma över det överväldigande mottagandet från både privatpersoner, näringslivet och våra grannar, och vi kan knappt bärga oss att äntligen slå upp portarna den 28e november och att bli Södertäljes nya vardagsrum, avslutar Sander.

De flesta rummen är dekorerade och möblerade samt redo för hotellets första gäster. Foto: Alexander Isa.

Dela artikeln