🕝 1 minuter
Boxaren viral på TikTok efter attacken mot koranbrännaren
Publicerad 24 augusti 2023 10:00
Uppdaterad 24 augusti 2023 00:41

Boxaren

Attacken mot Salwan Momika i centrala Södertälje påstås vara uppgjord hävdar mannen med boxningshandskar, enligt Aftonbladet. Nu har boxaren bivit viral på TikTok efter attacken mot koranbrännaren i centrala Södertälje.

Det var under måndagseftermiddagen som flera personer blev ögonvittnen när koranbrännaren Salwan Momika attackerades på Stora Torget i centrala Södertälje av en man med boxningshandskar. En video av attacken spreds snabbt på sociala medier och väckte stor uppmärksamhet.

Mannen som genomförde attacken hävdar på sociala medier, enligt uppgifter till Aftonbladet, att hela händelsen var uppgjord. Momika själv har dock förnekat mannens påståenden som rena lögner.

”Det är lögn och förtal. Jag vet inte vem han är och jag har inte pratat med honom tidigare”, skriver Momika i ett mail till Expressen.

Mannen som attackerade Momika är medborgare i Irak och enligt uppgifter är han sedan tidigare dömd för misshandel och ringa narkotikabrott. Händelsen i Södertälje har rubricerats som misshandel av polisen, som har inlett en utredning. Däremot har mannen med boxningshandskarna blivit viral på sociala medier och följs nu av tiotusentals människor efter händelsen.

Hans följarskara på Tiktok har växt snabbt och uppgår nu till 125 tusen följare i skrivande stund. Hans video på TikTok har setts miljontals gånger, där ett av klippen visats över 5,6 miljoner gånger.

Video: – Här attackeras koranbrännaren Momika i centrala Södertälje

Dela artikeln