🕝 2 minuter
Boende: Hela huset skakade av den kraftiga explosionen
Publicerad 18 maj 2023 17:30
Uppdaterad 18 maj 2023 19:44

Foto: Läsarbild / Stockholm Blåljus

Natten mellan onsdag till torsdag utsattes ett fordon, som stod parkerad i uppfarten till en villa i Ritorp, för en kraftig bomb. – Hela huset skakade av den kraftiga explosionen, otroligt kraftigt bomb, säger en person som bor i närområdet till Telgenytt.

Vid 03-tiden efter midnatt på torsdagen blev en bil utsatt för en explosiv anordning. Polisen ryckte snabbt ut till platsen och spärrade av området där en teknisk undersökning genomfördes.

– Vad som har exploderat, och varför, är i nuläget oklart, skriver polisen på sin hemsida.

Bilen som stod i uppfarten fick omfattade skador och plåtdelar slets loss och spreds över området. Samtidigt ska boende boende befunnit sig i bostaden, men ingen person kom till skada meddelar polisen.

Enligt källor ska det vara andra gången som bostaden utsätts för ett attentat. Tidigare, den 17 februari i år, inträffade två sprängningar i Ritorp inom loppet av 30 minuter, och den aktuella bostaden var en av de utsatta adresserna.

Enligt Expressens uppgifter var det en handgranat som exploderade i februari. Även den gången befann sig personer inne i bostaden, som fick mindre skador på byggnaden.

Polisen inne i ena bostaden den 17 februari. FOTO: Stockholm Blåljus

Enligt uppgifter till Telgenytt var nattens explosionen så kraftig att boende i närområdet väcktes av detonationen.

– Jag bor en bra bit från platsen, men smällen hördes tydligt och kraftigt. Det där kan inte vara en banger som andra medier skriver, det här rör sig om något kraftigare. Hemskt, säger en person till Telgenytt.

Under dagen var polisen på plats för att undersöka händelsen, genomföra förhör med de boende på adressen och vittnen, säkra eventuella spår och söka efter övervakningsfilmer som kan vara till hjälp i utredningsarbetet.

– Jag fick veta av en person som var ute med sin hund i närheten att han inte såg några bilar köra iväg från platsen, säger en andra uppgiftslämnare till Telgenytt.

Polisen har under dagen arbetat intensivt för att fastställa omständigheterna och en förundersökning har inletts som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Utspridda bildelar efter den kraftiga explosionen. Läsarbild.

Läsarbild.

Dela artikeln