Företag i fokus:

Två explosioner i Södertälje inom loppet av 20 minuter

53E54599-D108-462B-8968-3FA9660CE28A

Arkivbild / FOTO: Stockholm Blåljus

Två kraftiga explosioner detonerade i ett bostadsområde i Ritorp inom loppet av 30 minuter. Enligt Expressens uppgifter är det en handgranat som exploderat.

Den första explosionen inträffade klockan 02:09 under natten vid Viksbergsvägen i Ritorp. Flera polisresurser tillkallades till platsen, samt polisens Nationella bombskydd för att undersöka explosionerna.

Detonationen ska ha skett in ett villaområde där någon ska ha kastat föremålet utanför den ena fastigheten. Personer ska ha befunnit sig inne i bostaden, men ingen ska ha kommit till skada. Däremot ska explosionen har orsakat skador på byggnaden.

24 minuter senare var det dags igen – klockan 02:33 inträffade nästa explosion. Enligt polisens initiala uppgifter hade någon kastat in ett föremål i bostaden, men det visade sig att även den explosionen skett utomhus.

– Vår nuvarande hypotes är att det har exploderat föremål utanför respektive fastighet, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid polisen, till Expressen.

Polisen inne i ena bostaden. FOTO: Stockholm Blåljus

Till tidningen berättar polisen även att explosionerna ska ha skett relativt nära varandra samt att man just nu tittar på om det finns ett samband mellan de två explosionerna i Ritorp.

Tidigt på fredagsmorgonen kunde Nationella bombskyddet lämna och den kriminaltekniska undersökningen avslutats samt att avspärrningen togs bort.

”Troligen är det som orsakat explosionen pyroteknik av ett kraftigare slag. Polisen kommer samverka med bland annat kommunen och polisen kommer även ha en ökad synlighet i området.”, skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning är inledd om allmänfarlig ödeläggelse för bägge detonationerna, men ingen person ska skadats i samband med nattens händelser.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 februari 2023 09:05
Senast uppdaterad: 17 februari 2023 13:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors