🕝 1 minuter
Barnboende anmäls - Anställd puttade och släpade barn
Publicerad 3 december 2022 12:54
Uppdaterad 3 december 2022 12:54

Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild

En anställde på ett LSS-barnboende i Södertälje ska vid flertalet tillfällen puttat och släpat barn in i sina rum. Det framgår efter en anmälan som inkommit till inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Anmälan ska ha inkommit efter att anställd på verksamheten agerat våldsamt mot barn. På boendet bor det sex barn, varav en ska ha blivit puttad av en anställd vid ett flertal tillfällen. Detta enligt en Lex Sarah-anmälan som skickats in till Inspektionen för vård och omsorg.

Vid ett annat tillfälle ska samma den utpekade personen greppat tag i foten på ett annat barn, och därefter släpats barnet på rygg cirka 10 meter bort. Enbart för att barnet vägrade gå in till sitt rum, trots ett tydligt motstånd ifrån barnet.

Enligt uppgifter ska händelsen ha drabbat barnet som uttryckt ett starkt obehag. Händelsen har tagits på ett stort allvar av ansvariga på LSS- barnboendet, som meddelat att de valt att stänga av den personen under tiden händelserna utreds.

Vidare framför att när utredningen genomförts kommer åtgärder att vidtas för att liknande missförhållanden inte ska upprepas.

(Annonslänk)

Dela artikeln