🕝 2 minuter
Barn lurades på sina biljetter - "Axels Tivoli borde skämmas"
Publicerad 30 augusti 2022 17:25
Uppdaterad 30 augusti 2022 17:25

Foto: Alex Ataseven.

Tiotusentals människor lockades ner till Södertälje när festivalen hölls i helgen.

Men när tivoliarrangören, Axels Tivolo, hade fullt hus lurades två barn på sina biljetter, det uppger en förälder som Telgenytt varit i kontakt med.

– Hur har man mage att stjäla barnens biljetter, berättade föräldern till Telgenytt.

Kvinnan valde under festivalens andra dag att ta sina två barn till tivolit och valde att köpa en remsa med biljetter som barnen kunde dela på.

Två åk senare var biljetterna helt slut.

– Den första attraktion mina barn åkte tog Axels Tivoli två biljetter för ett åk som kostade en biljett. Hur har man mage att stjäla barens biljetter, säger föräldern.

Men när barnen skull åkte nästa attraktion blev de lurade på nytt, men denna gång lurades barnen på alla biljetter som de hade kvar.

Axels Tivoli i Södertälje 2021. Även då hade arrangören fullt upp. Foto: Alex Ataseven.

– När min barn klev ner frågade jag vilken attraktion de ville åka härnäst, men då sa min äldsta dotter att biljetterna var slut. Jag trodde först att hon tappade biljetterna, men så var det inte. Personalen lurade mina barn på resten av biljetterna, Axels Tivoli borde skämmas, säger föräldern.

När de två barnen klev på sitt andra attraktionsåk för dagen valde arrangören att ta alla sex biljetter som var kvar enligt kvinnan. Sex biljetter för ett åk som i vanliga fall hade kostat barnen två.

Anledningen? Barnen åkte en attraktion som rymde fler. Därav fick de betala för de tomma platserna.

– När jag går fram till personalen för att konfrontera honom så fnyser han till och pekar på biljettluckan. Där och då kokade jag, man beter sig inte på de viset. Axels Tivoli beter sig som bedragare som systematiskt lurar barn och jag skulle inte bli förvånad att de lurar barn i andra städer också, säger föräldern till Telgenytt.

Telgenytt har försökt nå arrangören, dock utan vidare framgång.

Dela artikeln