🕝 1 minuter
Attraktiv utbildning startar i Södertälje
Publicerad 6 februari 2023 06:00
Uppdaterad 6 februari 2023 10:36

Arkivbild

Nu har du möjligheten att utbilda dig till ambulanssjukvårdare i Södertälje. Utbildning startar hösten 2023 och arrangeras av Yrkeshögskolan Lernia.

Totalt kommer Yrkeshögskolan Lernia att starta 33 utbildningar under hösten 2023 i Sverige, inklusive en utbildningen för ambulanssjukvårdare i Södertälje. Utbildningen är inriktad på hälsa och sjukvård och kommer att erbjudas på distans.

– Vi är glada och stolta över att få förnyat förtroende att fortsätta bidra till Sveriges kompetensförsörjning som en av de största aktörerna inom yrkeshögskolan. Yrkeshögskoleutbildningar är en viktig utbildningsform för tillväxt och vi fortsätter att stärka vår position. Extra kul är de helt nya utbildningarna, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef Lernia Yrkeshögskola.

Det är en ny ort för utbildningen och syftar till att förbereda studenterna för en karriär inom ambulanssjukvård och hjälpa till att möta efterfrågan på kvalificerad personal inom hälsa och sjukvård.

Enligt Lernia, har 9 av 10 studerande fått jobb efter att ha gått utbildningen. Anmälan till utbildningen öppnar den 15 februari.

(Annonslänk)

Dela artikeln