Publicerad 23 augusti 2022 09:38
Uppdaterad 23 augusti 2022 09:38

Efter det pulserande derbyt mot Syrianska var Assyriska redo återgå till det normala tillståndet i divison 2.

Assyriska FF åkte den korta sträckan mot glesare breddgrader för att ställas mot bottenlaget Trosa/Vagnhärad och en match där endast vinst var godtagbart.

Vagnhärad spelade långt och stängde igen ytorna ganska bra och förutom två lägen inom en minut, där Alagi Sosseh var närmast med sin nick, fanns det absolut inget att glädjas åt under första halvleken.

Andra halvleken var däremot en fartfylld en. I en tilltrasslad situation, där Trosa/Vagnhärad misstänktes för handssituation, lyckades hemmalaget ta ledingen med 1-0.

Men Assyriska lyckades lyfta blicken och visa styrka och kunde kvitter sex minuter senare genom skicklige Hugo Fernandez. Sex minuter var Fernandez framme igen och kunde näta sitt andra mål och därmed ge Assyriska ledingen, men det slutade inte där.

I 81 minuten kunde Fernandez bocka av en hattrick när han fastställde resultatet till 1-3 och placerade Assyriska på förstaplatsen i Divisions 2 efter att tidigare serieledaren IK United tappade poäng mot bottenlaget Värmbol.

Nästa matchen spelas på söndag då Assyriska tar emot Smedby på hemmaplan.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.