🕝 2 minuter
Arrangerar stor insamlingsgala för barn i Libanon och Syrien
Publicerad 1 november 2022 10:59
Uppdaterad 1 november 2022 11:06

Nuri Kino, här på internationell konferens i Washington. Foto: Susan Korah.

Den 2 december håller Välgörenhetsorganisationen, ADFA en stor insamlingsgala och julbord i Södertälje.

Detta till förmån för barn och familjer i nöd i Syrien och Libanon.

Tidigare i år var ADFA och Nuri Kino på en internationell träff i Washington där de höll en omtalad presskonferens. I slutet på januari 2023 reser Kino och ADFA åter till Washington för en ny presskonferens, men denna gång med fokus på Assyrier/Syrianers rättigheter.

Nuri Kino och hans organisation kämpar på många fronter, men i nuet riktas fokus åt ett annat håll än Washington – mellanöstern.

I mars tidigare i år anordnade ADFA en klädinsamlingen för de drabbade i konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Krig och elände och nu en svår inflationen som slår extra hårt mot familjer i Syrien och Libanon. Brist på elektrisitet, en olidlig tillvaro, barn som tvingas stå i kö i flera timmar för en brödbit är allt mer en vanligare syn i de hårt drabbade länderna.

Det vill välgörenhetsorganisationen A Demand for Action, ADFA, och Nuri Kino, författare, journalist och initiativtagare till organisationen, ändra på. För att motverka hunger under jultider har det nu arrangerats en insamlingsgala som hålls i Mor Afrems festlokal i Södertälje den andra december.

Målet är att samla tillräckligt med bidrag för att kunna dela ut 40 ton mat till drabbade barn och familjer i Libanon och Syrien.

Under galan kommer stjärnor så som Petra Marklund, Peter Kvist, Camilla Thulin, Pischa Strindstedt och flera andra att delta för att visa sitt stöd för de drabbade människorna.

– Tillsammans med världsstjärnor ska vi bringa mer ljus till Södertälje, och sedan föra det vidare till Syrien och Libanon, säger initiativtagaren, Nuri Kino, till Telgenytt.

För att delta i galan krävs en föranmälan som görs på ADFAs egna hemsida

Läs även: – Här är eldsjälarna från ADFA – ”Kände direkt att vi ville hjälpa”

Annonslänk

Dela artikeln