🕝 2 minuter
Ännu en tonåring misstänks för medhjälp till mordet i Blombacka
Publicerad 8 juli 2024 16:42
Uppdaterad 8 juli 2024 16:42
Foto: Alexander Isa

En ytterligare person under 15 år misstänks nu för inblandning i mordet på en 21-åring i Västra Blombacka. Polisen har nu tre misstänkta, varav två är under 15 år.

Polisen misstänker ännu en tonåring för medhjälp till mordet på en 21-årig man på Humlestigen i Västra Blombacka förra veckan. Mannen sköts med flera skott i en lägenhetet, men trots flera livräddande insatser gick mannens liv inte att rädda.

Tidigare har polisen två andra misstänkta i samma fall: en flicka som anhölls men släpptes fri, och en pojke under 15 år som enligt uppgifter erkänt inblandning. Enligt SVT är den tidigare anhållna personen dessutom närstående till den mördade mannen.

Polisen har nu ytterligare en misstänkt för delaktighet i mordet den 2 juli. Den misstänkta ska enligt uppgifter vara under 15 år och har på grund av sin unga ålder fått en försvarare utsedd enligt Lagen om särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare (LUL).

Med den senaste utvecklingen finns nu totalt tre misstänkta för delaktighet i mordet: två personer under 15 år och en ung flicka i övre tonåren. Enligt polisen väntas fler personer kopplas till dödsskjutningen.

- Vi arbetar vidare med att söka gärningspersonerna och övriga medverkande. Jag har fortfarande gott hopp om att vi ska klara upp det här, sade kammaråklagare Mikael Carlsson som är förundersökningsledare, i ett tidgare uttalande.

Den 21-årige mannen hade enligt uppgifter kopplingar till Saltskogfalangen, som polisen numera kallar Telgenätverket, och ska vara involverad i en pågående konflikt med andra kriminella gäng i Södertälje.

BILDEXTRA: Ung man skjuten till döds i Blombacka

Bränd moped hittades i samband med mordet. Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln