🕝 1 minuter
Annelie attackerades av räven - Nu vill hon varna andra att vara försiktiga
Publicerad 9 januari 2022 01:00
Uppdaterad 9 januari 2022 01:00

Att rävar börjar blir närgångna är inget nytt fenomen, inte minst i Södertälje. På bland annat sociala medier kan man läsa olika berättelser om ”möten” med räven.

En teori är att rävar tidigare matats av människor och blir närgångna av ren nyfikenhet, men det är inget normalt beteende för vilda djur. Däremot är väldigt ovanligt att rävar attackerar människor.

VIDEO: Här attackeras Anneli av räven

Under fredagsmorgonen attackerades Södertäljebon, Anneli Cicek, under sin morgonpromenad vid Bårstafältet när hon helt oprovocerat promenerade förbi.

– Jag gick min morgonpromenad som jag brukar och var på väg för att möta upp min väninna. Då fick jag syn på räven som jag tyckte såg söt ut, så jag börjar filma den för att snapa min vän när den helt plötsligt gick till attack, berättar Anneli Cicek för Telgenytt.

Utan provokation ställde räven in siktet mot att bita Annelis ben, men attacken misslyckades tack vare hennes snabba reflexer. Hon hoppade snabbt till för att skyddade sig mot rävens bett och lyckades undkomma utan några fysiska skador.

Nu vill hon varna andra att vara försiktiga när de möter en räv.

– I efterhand tänker man ju att det är en sådan väg som barn går för att ta sig till och från skolan. Räven är ett otroligt fint djur, men jag vill uppmana andra att vara försiktiga vid möten med räven, avslutar Anneli Cicek.

Här möter 3-åriga Svea räven på nära håll i Södertälje

Dela artikeln