🕝 1 minuter
"Äldre behöver göra aktiva val för att leva gott"
Publicerad 11 oktober 2023 10:00
Uppdaterad 10 oktober 2023 22:19

Foto: Pexels

Två särskilda evenemang kommer att äga rum i Södertälje stadshus med fokus på kommunens äldreinvånare. – Äldre behöver göra aktiva val för att leva gott, men då måste de också veta vad de har att välja på, säger Eszter Garpenfeldt, processledare för mötesplatser för seniorer.

Mot slutet av denna månad är två evenemangen schemalagda att äga rum i stadshuset. Syftet är att sprida information om de olika stöd- och serviceåtgärder som erbjuds av kommunen.

Precis som tidigare år kommer Seniordagen att arrangeras den 25 oktober i samarbete med Kommunala pensionärsrådet (KPR), men även ett helt nytt initiativ kommer att pågå från den 24 oktober till den 3 november. Utställning med temat ”Lev livet lätt som senior i Södertälje”.

Denna utställning syftar till att informera om hur äldreomsorgen fungerar, vilka alternativ som är tillgängliga och vilka olika aktiviteter som erbjuds.

– Vi vill att fler ska få kunskap om vilket utbud som finns inom äldreomsorgen. Även om man kanske inte behöver hjälp just nu kan det vara en trygghet att veta som vad som finns den dagen man behöver det, säger Eszter Garpenfeldt.

Evenemanget är kostnadsfritt och att ingen föranmälan krävs.

– Vi behöver nå fler med vår information om tjänsterna som kommunen erbjuder de som är över 65 år och behöver stöd eller hjälp för att klara vardagssysslorna. Att veta att det finns äldreomsorg när man behöver det handlar om trygghet och att kunna fortsätta vara självständig, säger Eszter.

Dela artikeln