Företag i fokus:

Supportrarna fick en seger – hyllas av Bogren

IMG_6433

Linus Videll gjorde en bra match mot Västerås, börjar han hitta storformen? Foto: Shamash Oyal

Det var dags för SSK att skaka av sig matchen mot Djurgården. Man åkte till Västerås för att ta revansch för förlusten mot dem i Scaniarinken.

– Skön comeback efter allt som hände i fredags, är imponerad över hur vi tar oss an uppgiften ikväll. Det säger en nöjd tränare Magnus Bogren till Telgenytt.

Södertälje kom till spel med tre man på frånvarolistan, klart efter Djurgårdsmatchen var att Ludvig Hedström var avstängd. På matchdagen kom också beskedet att Julius Bergman blivit sjuk och att Jacob Dahlström drabbats av en skada.

– Inget allvarligt, lite dag för dag, säger Bogren om statusen på Dahlström.

En som dock var tillbaka i spel mot Västerås var forwarden Ludwig Blomstrand, comebacken efter fem matchers avstängning kunde inte sluta bättre. Laget gjorde en stabil insats när man betvingade hemmalaget med 6-3.

– Kändes stabilt, är ruskigt nöjd med tre poäng till Kringelstaden, säger Blomstrand till Telgenytt efter matchen.

Hur kändes det där ute på isen?

– Kändes helt okej för första matchen tillbaka. Lite off i tajming kanske.

I tredje perioden fick Ludvig en smäll när han tacklades av hemmalagets Oliver Bohm. Han tog sig lite besvärad ut i båset efter incidenten men var tillbaka i spel senare i perioden.

– Ingen fara alls, jag tappade luften och som jag sa tidigare så är det nog mest tajming. Upp med skallen, haha. 2 minuters interference var rätt beslut.

Matchen började SSK väldigt bra i första perioden, speciellt offensivt där man radade upp målchanser. Det var egentligen tack vare Västerås målvakt Nilo Halonen som hemmalaget kunde gå till paus med endast ett måls underläge.

Ludwig Blomstrand Foto: Shamash Oyal

Utdelning i powerplay

SSK:s powerplay har hackat stundtals under säsongen. I kvällens match kom dock två av målen i spelformen, det första blev ett klassiskt skitmål. Puck på mål där Emil Alba grötade in returen.

Det är ofta det som behövs för att det ska lossna i spelet med en man mer. Mål nummer två i ett annat av SSK:s powerplay är något som vi har sett prov på förut. Ett typiskt Linus Videll mål, där han avancerade in mot tekningscirkeln och snärtade in pucken i bortre krysset.

En Videll som för kvällen var riktigt bra. Så där avig och svår att ta pucken av som bara han kan vara, bra fart på skridskorna. Målskytt för fjärde gången och börjar få till siktet mer och mer. Även om det kan tyckas att Linus hittills inte har kommit upp till den högsta nivå han har kapacitet för, så snittar han faktiskt en poäng per match ändå. Det säger en del om vad mer det finns att få ut av den här gruppen.

– Linus var riktigt bra idag, instämmer Bogren i. Som såklart var väldigt tillfreds med matchen i övrigt:

– Stabil insats likt Brynäs. Vi skapar bra med chanser och spelar stabilt bakåt, kul med två mål i powerplay. Härligt stöd från läktarna också.

En gedigen insats av hela laget där SSK vann helt välförtjänt. Sex olika målskyttar visar på bredden som finns i laget och nu börjar också Sportklubbens representationslag visa att de är det topplag som de utåt sagt att de ska vara. Man studsar tillbaka på ett oerhört starkt sätt efter det som näst intill lamslog alla oss som följer SSK på något sätt.

Mer vill jag inte nämna om det tragiska och sorliga som skedde i Scaniarinken i fredags. Vill koncentrera mig på sporten fortsättningsvis. Har sagt vad jag ville säga om det här.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 november 2023 20:51
Senast uppdaterad: 28 november 2023 18:31

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors