Företag i fokus:

Båtresenärer möts av färre slussningar i Södertälje

Sluss Kanal Sommar Båt

Foto: Alexander Isa

Under sommaren 2023 kommer båtresenärer som passerar Södertälje att möta längre väntetider på grund av pågående arbeten i slussen. Slussning kommer endast att ske varannan timme, vilket innebär fördröjningar för fritidsbåtar som vill passera.

Samtidigt som slussarbetet och kanalunderhållet pågår intensifieras också utomhustemperaturen, vilket leder till ökad båttrafik i kanalen och genom slussen där entreprenörerna arbetar.

Med den ökande båttrafiken uppmanar Sjöfartsverket alla båtägare att visa hänsyn när de passerar arbetsplatsen. Bland annat framför Sjöfartsverket vara uppmärksam på dykflaggor som markerar platser där dykare arbetar i vattnet, men också att hålla behörigt avstånd till arbetspontonerna och att respektera hastighetsbegränsningarna.

– För allas trygghet är det viktigt att vi hjälps åt och tänker på säkerheten, säger projektledare Tobias Kednert på Trafikverket.  

Trots de tillfälliga olägenheterna strävar man efter att säkerställa en säker och smidig passage för alla båtresenärer i Södertälje.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2023 04:00
Senast uppdaterad: 10 maj 2023 23:26

Pressbyrån och 7-Eleven vill sluta sälja cigaretter

Pressbyran

Foto: Alexander Isa

Snart kan det vara slut på cigarettförsäljningen hos Pressbyrån och 7-Eleven. I framtiden vill de helt sluta sälja cigaretter, rapporterar TT.

Bolaget bakom kedjorna, Reitan, ett norsk familjeägd företag vill successivt fasa ut sin försäljning av cigaretter, med målet att helt upphöra med försäljningen. Enligt bolagets VD Anna Wallenberg, som TT talat med, vill bolaget verka för att produkterna helt försvinner från marknaden.

(Annonslänk)

Utfasningen, som börjar 2026, innebär att franchisekedjorna Pressbyrån och 7-Eleven inte längre kommer att ta in nya cigarettprodukter eller varumärken. Detta ses som ett steg mot en rökfri framtid och har inspirerats av liknande lagförslag i Storbritannien och Nya Zeeland, där unga förbjuds att köpa tobaksprodukter.

– Riskerna med tobaksrökning är väl kända, både när det kommer till hälsorisker men även miljöpåverkan och arbetsförhållanden i produktionen, säger Wallenberg till TT.

För närvarande kommer 54 procent av kedjornas tobaksförsäljning från cigaretter, medan resten består av snus, nikotinprodukter och andra rökfria alternativ.

Läs även: – Alexander Berg firar 20 år på Pressbyrån

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 16 maj 2024 00:27

SENASTE NYTT: Fotbollsklubbens ordförande gripen

Nordic

Foto: Daniel Brace / Braceiller Productions.

Polisen genomförde en räd mot en bostad i Södertälje, där ordföranden för fotbollsklubben Nordic United FC greps. Detta rapporterar LT.

Ekobrottsmyndigheten har gripit ordföranden för fotbollsklubben Nordic United FC i ett tidigt tillslag vid 06-tiden på tisdagsmorgonen, rapporterar LT, som har fått det bekräftat av polisen. Enligt tidningen är gripandet och insatsen en del av den myndighetsgemensamma operationen Ragnhild.

Dock är det ännu oklart vad klubbens ordförande är misstänkt för och om det rör fotbollsklubben eller något annat.

– Jag får inte kommentera det, utredningssekretessen förhindrar mig att uttala mig om det. Det enda jag kan säga är att han förnekar brott och kommer att samarbeta för att reda ut det här, säger mannens advokat, Fredrik Zettergren till LT.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 19:36
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 19:41

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors