Företag i fokus:

Zeki Demir utslängd ur Robinson efter slagsmål

Zeki

Zeki Demir.Foto: Robert Jadenfelt/TV4.

Under måndagens avsnitt av Robinson skickades Zeki Demir från Södertälje hem efter ett bråk med deltagare Dennis Boelius. – En deltagare har brutit mot reglerna, och därför tvingats avbryta, säger Anders Lundin i programmet.

Enligt Aftonbladet som varit i kontakt med deltagarna började bråket efter en diskussion om hur Zeki Demir reagerade när han skickades till ”Gränslandet”.

De deltagare som röstats ut från Robinson placeras i Gränslandet där de en chans att ta sig tillbaka till tävlingen. I en intervju med Aftonbladet berättar Dennis Boelius hur Zeki Demir skallar till honom så att han hamnar på backen och därefter sätter sig över och mular honom med sand.

– När han ser kameran bakifrån så ser han att ”nu jävlar nu måste jag gå tillbaka till on-camera Zeki”. Han erbjuder mig en hand så att det ska se ut som att vi skojbråkar, men det är absolut inte så, säger Dennis Boelius till Aftonbladet.

Till tidningen ger Södertäljebon en helt annan bild och menar han inte är orsaken till den stora incidenten på Robinson-ön.

– Dennis kom och försökte dränka mig i vattnet, jag själv trodde att det fortfarande var skämt och trodde inte att Dennis var allvarligt i det. Jag valde att göra samma sak som Dennis gjorde på mig, då jag trodde att det var ett skämt men sen valde jag ta upp Dennis, säger Zeki Demir till Aftonbladet.

– Dennis väljer att sätta sitt huvud mot mitt huvud, och säger då ”vill du bråka, tror du att du är tuff”, jag själv svarar att jag inte vill bråka och då svarar han till mig att ”du är inte så tuff”. Dennis väljer då att ta mina fötter och då börjar jag försvara mig, tyvärr råkade jag vara starkare än Dennis, och tog honom ner till marken när vi väl brottades.

Senare anländer programledaren Anders Lundin till ön och meddelar resten av gruppen att Zeki har fått lämna Robinson.

– En deltagare har brutit mot reglerna och därför tvingats avbryta. Ville bara meddela det, säger Anders Lundin i programmet.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2023 21:30
Senast uppdaterad: 24 april 2023 21:30

Åklagare avslutar utredning efter pistolskott i Ronna

IMG_1201

I samband med en polisinsats i Södertälje i slutet av april, där två misstänkta med vapenliknande föremål greps, har en förundersökning om tjänstefel mot en polisman som avlossade ett varningsskott lagts ned.

En polisinsats i Ronna, Södertälje i slutet av april resulterade i att två misstänkta pistolmän greps och ett varningsskott avlossades.

(Annonslänk)

Området där personerna greps spärrades av för teknisk undersökning, där polisen gjorde viktiga upptäckter, bland annat ett misstänkt vapen. En förundersökning rörande grovt vapenbrott har inletts, och de gripna, en 17-åring och en 19-åring, har tidigare häktats. De misstänks för grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till LT är båda även misstänkta för mordförsök, något som åklagaren inte önskar kommentera.

Insatsen inleddes efter tips om personer med vapenliknande föremål. Under händelsen avlossade en polis ett varningsskott, vilket nu bedöms ha varit berättigat som en del av nödvärn.

Förutom det nedlagda fallet om tjänstefel, avvisade åklagaren även anklagelser om misshandel och hot i samband med gripandena, då inga bevis stödjer anklagelser om tjänstefel.

LÄSARVIDEO: Här grips misstänka pistolmämnen

Polisen på plats i Ronna efter gripandet i slutet av april
Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2024 12:23
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 12:23

Telia planerar att bygga hög mobilmast i Nykvarn

Skarmavbild-2024-05-11-kl.-17.32.17

Pressbild: Telia

Telia Towers Sweden har ansökt om bygglov för att uppföra ett 48 meter högt mobiltorn och två tillhörande teknikbodar i Nykvarn, vilket LT var först med att rapportera om.

(Annonslänk)

Telia Towers Sweden strävar efter att eliminera alla växthusgasutsläpp från sin verksamhet och leverantörskedja till 2030. I linje med detta mål köper bolaget endast in el från förnybara källor och kompenserar för de oundvikliga utsläppen, som affärsresor och fordon, genom att stödja globala miljöprojekt.

Samtidigt söker nu Telia Towers Sweden bygglov för att etablera en ny mobilbasstation i Nykvarn. Enligt LT är inkluderar planen ett 48 meter högt torn och två teknikbodar, som ska byggas i skogsområdet nära Maskinförarevägen i Sandtorp. Detta projekt syftar till att förbättra mobiltäckningen i området, och den valda designen av tornet, som tar upp mindre plats än traditionella stagade master, är ett steg i rätt riktning mot bolagets miljömål.

Genom detta projekt hoppas Telia förbättra kommunikationstjänsterna för Nykvarns invånare.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2024 11:49
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 11:49

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors