Företag i fokus:

INSÄNDARE: Realistpartiets Simon Isso polisanmäler Centerpartiet

B4F1A90D-1960-4A25-BA52-A7B4AAF303E1

Foto: Privat

Simon Isso: Jag hade hellre sett en uppriktig ursäkt ifrån Centerpartiet, det hade varit bättre för debattklimatet.

I en insändare i Telgenytt och LT så påstod centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander att vår Simon Isso på kultur och fritidsnämndens möte 23/2 skulle ha sagt: – ”Simon Isso (RP). Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.” – Slut citat. – En ren lögn.

I själva verket så handlade diskussionen om hur omklädes rummen skulle fördelas och när ombyggnationen är klar så att alla lagen får egna omklädes rum. Inte någon gång så nämnde vår Simon Isso att några lag skulle kastas ut ifrån arenan!

När vi påpekade misstolkningen för Telgenytt så var dem i kontakt med Margrith Aho och de valde tillsammans att avpublicera artikeln med det felaktiga påståendet, det visade på god karaktär ifrån både Margrith och Telgenytt.

Men insändaren var även skickad till Länstidningen, där den också publicerades 13/3. Vi informerade Tomas Karlsson (LT) om att det var en lögn och vi ville att även LT skulle avpublicera insändaren, Tomas tog då kontakt med centerpartiets gruppledare Tage Gripenstam för att fråga om artikeln skulle dras tillbaka? Men svaret var NEJ, den skulle stå kvar!
Med andra ord så ställer sig då Centerpartiets ledning bakom påståendet trots att ingen av dem var med på det aktuella mötet förutom Margrith Aho som drog tillbaka sitt påstående/insändare ifrån Telgenytt. 

Vårt svar till centerledningen kom direkt i Telgenytt samma dag 13 mars och i LT dagen efter 14/3 där vi förklarar att C ljuger/har fel.

En liten ”pudel” kommer då ifrån C i Telgenytt 13 mars och i LT 21 mars. Där nu plötsligt Tage Gripenstam, Leif Åhlin och Johan Johander menar på att Margrith kan ha missförstått Simon Isso, och att han kanske inte sagt det som centerpartiets har påstått. Men C ursäktar sig med att det är fler som ”missförstått” Simon på mötet 23/2 och att det är vår politik dem ogillar. Jaha, och vad har det med omklädes rummen på arenan att göra? Och vilka fler är det som har ”missförstått”?

Joakim Granberg, Realistpartiets gruppledare.

På senaste mötet 16/3 i KoF nämnd så var inte Margrith Aho på plats, Simon var där och det var INGEN som hade hört honom säga att han ville kasta ut idrottsklubbar ur Södertälje fotbollsarena! Allt Simon Isso ville höra var en simpel ursäkt ifrån Margrith Aho och att lögnen togs bort så hade vi dragit ett streck över detta.

Hade man menat allvar med ”pudeln” och velat lägga detta bakom sig så hade man tagit bort lögnen om Simon som fortfarande ligger uppe på Centerpartiets hemsida och på LT.se. Tage och Leif utsätter tydligen hellre Margrith (och Johan Johander) för ett förtalsåtal ifrån Simon Isso, där Margrith skall tvingas upprepa lögnen under ed, allt för att Tage och Leif skall få djävlas med RP, så otroligt egoistiskt.

Brottsbalken 5 kap. 1 §  Citat:Person (Margrith + Johan) som lämnar nedsättande uppgift som är ägnad att utsätta den personen (Simon Isso) för andras missaktning och negativ bild, döms för förtal. – Slut citat.

Alla kan göra misstag, missförstå och misstolka, det är därför oerhört viktigt att kunna erkänna när man gjort fel och be om ursäkt, det mår man dessutom bättre av själv, och det är vår uppfattning att det ökar väljarnas förtroende för politiker som faktiskt kan erkänna misstag, och be om ursäkt.

Det skapar ett bättre debattklimat för oss alla!
Vi väntar..

Simon Isso & Joakim Granberg, Realistpartiet 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 mars 2023 12:56
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:21

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors