Företag i fokus:

SBBK arrangerar manifestation – ” Stå upp för Södertälje”

2022_03_Taljehallen-Sodertalje-1

Foto: Alexander Isa.

I december tilldelades SBBK utmärkelsen 5i12-priset för att stå upp för människors lika värde. Nu arrangerar klubben en manifestation för ett tryggt och aktivt samhälle i Södertälje samt stärka stadens varumärke.

Tillsammans med kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen i Södertälje startar SBBK ett unikt projekt 10 års projekt – Stå upp för Södertälje 2033.

”Vi vill skapa en gemensam framtidstro för alla i Södertälje där vi ökar vi-känslan och stoltheten. Vi har mycket vi kan vara stolta över och framförallt inom idrotten som fångar upp många unga personer.”, skriver SBBK på sin hemsida.

Tillsammans med aktörerna med aktörerna vill SBBK skapa en gemensam framtidstro för alla invånare genom en årlig manifestation. Under tillställningen hoppas SBBK på positiva mediala effekter och få fler barn och ungdomar aktiva i idrotten, utbilda fler ledare samt öka Vi-känslan kommande 10 åren. Under manifestationen lämnar SBBK lämnar över stafettpinnen till SSK som i sin tur lämnar över till en annan förening för att alltid hålla lågan vid liv.

Bild: SBBK

Tisdagen den 28 mars inleds den första manifestation där SBBK bjudit in huvudpartners på uppträdande och tal på Stora Torget i Södertälje Centrum. Därefter sker ett gemensamt följe till Täljehallen för basketfest med fri entré, underhållning och mat.

” I Södertälje vill vi bo, arbeta och idrotta – tillsammans! Stå upp för Södertälje och stötta eventet genom att bidra till den fria entrén”, skriver SBBK.

För företag ligger priset från: 2.750 kronor och privatpersoner från 275 kronor.

Som tack får företag följande exponering. Logotyp i SBBKs 30 meter långa LED-skylt, logotype på SBBKs hemsida, Dekal: ”Vi står upp för Södertälje!”, samt tackannons i LT och Telgenytt.

Privatpersoner: Från 275 kr – Swisha: 123 035 47 87 

Företag: Kontakt SBBKs försäljnings- marknadsansvarig: [email protected]

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2023 13:04
Senast uppdaterad: 12 februari 2023 14:18

Styckmördare nekas permission – misstänks för flyktförsök

Kriminalvården

Foto: Kriminalvården

En man som avtjänar ett livstidsstraff för mord i Karlskrona nekas permission. Anledningen är att anstalten i Södertälje misstänker iscensatta medicinska anfall för att möjliggöra flykt.

(Annonslänk)

Anstalten Hall i Södertälje har fattat beslut om att neka en 25-årig livstidsdömd man permission, med anledning av misstankar om att han iscensatt flera medicinska anfall under det senaste året. Dessa anfall har lett till att mannen behövt extern sjukvård, vilket har väckt oro för att de kan ha varit försök från hans sida att skapa en situation för rymning från fängelset.

Mannen har överklagat beslutet och förnekat avsikterna att försöka fly, men Kriminalvårdens huvudkontor har efter en omprövning av ärendet kommit fram till samma slutsats som anstalten Hall – att permission inte bör beviljas.

I beslutet framhålls de riskfaktorer som omger den 25-årige mannen, där hans behov av permission anses vara tillgodosett genom hans flertal sjukhusbesök. Mannen sitter på livstid i Hall för att ha styckmördat sin far i Karlskrona 2020.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 17:50

Telge gör framsteg i hållbarhet – men utmaningar kvarstår

Telge

Foto: Alexander Isa

Telge avslöjar idag sin hållbarhetsrapport för 2023, där koncernen visar framsteg i flera områden men också identifierar utmaningar som kräver uppmärksamhet.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Idag, den 7 maj, avtäcker Telge sin hållbarhetsrapport för 2023 och delar med sig av både framsteg och utmaningar. Koncernen noterade en tredje årlig minskning av sin energianvändning samtidigt som de fortsatte övergången från fossila bränslen till el och biodrivmedel. Trots detta ökade dock utsläppen av växthusgaser under samma period.

En betydande del av Telgekoncernens energianvändning går till fastighetsdrift. Under 2023 minskade energianvändningen per kvadratmeter för fastighetsbestånden inom Telge Fastigheter och Telge Bostäder till den lägsta nivån på många år, tack vare effektiviseringsåtgärder som inkluderar smarta system för energihantering.

Graf, Telge

Utsläppen av växthusgaser från koncernens verksamheter, främst genererade av fordon, ökade något under 2023.

Detta berodde till stor del på att Telge Återvinning fick ett ökat ansvar för hanteringen av hushållsavfall, inklusive insamlingen av återvinningsbara förpackningar från FTI.

Graf, Telge

Trots att energianvändningen inom koncernen fortsatte att minska ökade dock utsläppen av växthusgaser från den inköpta energin. Begränsad tillgång på biobränslen och hög konkurrens om klimatvänlig fjärrvärme i Södertälje var några faktorer som bidrog till detta.

Telgekoncernens hållbarhetsrapport för 2023, anpassad till EU:s nya standard för hållbarhetsredovisning (CSRD), kommer att finnas tillgänglig i sin helhet på telge.se från och med den 7 maj. Rapporten följer Green House Gas Protocol för att redovisa klimatavtrycket och indelas i tre scopes som täcker både direkta och indirekta utsläpp från koncernens verksamheter och inköp

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 17:42

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors