Företag i fokus:

INGO-stationen bommar igen – ”Hade gärna varit kvar”

DECE54A7-F2C1-402B-9F35-B17284B1F0B8

Foto: Alexander Isa.

Den populära bensinstation vid Bårsta har lagts ned för gott. Orsaken är ett bygglovsbeslut från Södertälje kommun som stoppat Ingo-stationens framtida verksamhet.

– Det här var en väldigt bra station, vi hade gärna varit kvar om det fanns möjlighet för det, säger Jeremy Knights, chef för INGO Sverige och Danmark, till Telgenytt.

Enligt Knights sade man upp avtalet efter bolaget inte fått bygglov för Ingo-stationen bredvid PostNords gamla lokaler vid AstraZeneca.

– Kommunen har inte gett oss permanent bygglov då vårt tillfälliga bygglov har gått ut. Utan bygglov kan vi inte ha kvar vår verksamhet, därav har vi själva sagt upp vårt avtal med privat hyresvärd som i sin tur hyr fastigheten från kommunen, säger Ingo-chefen och fortsätter.

– Vi har fyra stationer kvar i Södertälje, mitt emot Scaniakontoret, vid Scaniarinken, Södertälje Syd och Östertälje. Så det är fortfarande ett väldigt starkt nätverk vi har och letar ständigt nya lägen – även i Södertälje, säger Jeremy Knights, Ingo-chefen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 januari 2023 18:24
Senast uppdaterad: 21 januari 2023 18:24

Kvinnovation utser ”Årets Storyteller” – Telgenytt med i juryn

IMG_1435

Marie Samre och Gabriella Malki, initiativtagarna bakom utmärkelsen ”Årets Storyteller”

Kvinnovation, i samarbete med börsnoterade bolaget Storytel, bjuder in till prisutdelning för ”Årets Storyteller 2024”, där berättandets kraft står i centrum. Telgenytt ingår som en av tre jurymedlemmar.

– Det är otroligt kul att få dela ut det här priset och inspirera fler unga till att berätta sina egna storys. Vi på Kvinnovation ser väldigt fram emot vårt samarbete med Storytel, det är verkligen ett drömevent, säger Marie Samre, grundaren av Kvinnovation.

Den 22:a maj på Södertälje stadsscen, med start klockan 17.30, arrangerar Kvinnovation tillsammans med Storytel ett event för att fira berättarkonsten. Under kvällen, som lovar både inspiration och ”good vibes”, kommer en av finalisterna – Bobby Oduncu, Siduri Poli eller Clara Törnvall – att koras till ”Årets Storyteller 2024”.

Kändisfrisören och författaren från Södertälje, Bobby Oduncu, en av tre nominerade
Pressbild

Juryn består av Marlen Eskander från Läsfrämjarinstitutet, Alexander Isa från Telgenytt, och Therese Lindström från Storytel.

– Det var med glädje jag tog emot inbjudan från Marie Samre. Att få möjligheten att vara jurymedlem för ”Årets Storyteller” tillsammans med Marlen Eskander och Therese Lindström är en stor ära och ett mycket spännande uppdrag. Ser verkligen fram emot att upptäcka och bedöma de kreativa inslagen i tävlingen, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Biljetter till evenemanget är kostnadsfria och börjar bli tillgängliga från och med den 3:e maj. Kvinnovation, som traditionellt stödjer unga kvinnors utveckling inom entreprenörskap och ledarskap, markerar med detta event en expansion av sin verksamhet till att även omfatta berättandets konst.

– Vi hoppas på att träffa många både unga och gamla Södertäljebor den 22:a maj, säger Marie Samre

För mer information eller för att boka din biljett, kontakta Marie Samre på [email protected]. Alla är välkomna till en kväll där berättelser står i rampljuset, komplett med häftiga goodiebags och en atmosfär som inspirerar.

Säkra din plats, boka din biljett här.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 21:04
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 21:37

Nemrud Awrohum blir Assyriska FFs nya sportchef

Nemrud

Foto: Alexander Isa

Efter en skadefylld säsong som ställde till det för Nemrud Awrohum, avslutade han sin fotbollskarriär som elitidrottare och istället kliver in som sportchef för Assyriska FF.

Idag gick Assyriska FF ut med att deras tidigare lagkapten Nemrud Awrohum blir nu klubbens sportchef. Något som han själv tycker är spännande berättar han för klubbens redaktion.

– Det känns både spännande och ansvarsfullt. Jag har alltid haft en passion för fotboll och Assyriska, och att nu få möjligheten att påverka klubben på en annan nivå är en stor ära, säger han till Assyriska FFs redaktion.

(Annonslänk)

Han har utsetts till ansvarig för rekrytering av spelare i nära samarbete med sportkommittén. Hans uppgifter inkluderar att skapa starka relationer med klubbar och spelare, fungera som länk mellan truppen och styrelsen, ha översikt över våra ungdomslag och deras utveckling, samt skapa de bästa förutsättningarna för sporten så att vi kan uppnå framgång.

Nemrud siktar på att hans arbetsinsatser ska bidra till Assyriska FF:s framgång och gemensamma måluppfyllelse.

– Jag vill att ni ska veta, att varje beslut jag tar som sportchef är med Assyriskas bästa. Jag lovar att arbeta för att vi ska nå våra mål tillsammans, säger Nemrud Awrohum till Assyriska FFs redaktion.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 17:00
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 16:23

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors