Företag i fokus:

Megastjärnan Cher visar stöd till ADFA – ”We need you”

317413022_815268909559127_2140352239633478362_n

Foto: Helen Shabo / Creative Commons.

A Demand For Action, ADFA, startades upp av Södertäljebon Nuri Kino. Han har lyckats sätta Södertälje på världskartan genom att få stöd av ingen mindre är megastjärnan Cher på twitter. ”We need you” , skrev världsstjärnan Cher på Twitter.

Den 1 december gick FN ut med sin rapport som visade på att det ISIS begick i mellanöstern, sedan år 2014, har varit ett krigsbrott. Och i samband med Galan i Södertälje den 3 december visade världsstjärnan Cher sitt stöd till Södertäljeorganisationen ADFA på Twitter genom att svara ”We need you”, med emoji applåder till det arbete som ADFA gjort genom åren.

Även fler ledande personer har tydligt visat sitt stöd för krigsbrotten den kristna folkgruppen i Irak utsatts för av terrorgruppen ISIS. Krigsbrottet framkommer även i FNs rapport och fått stöd av FN-chefen och före detta utrikesministern Jan Eliasson samt rapstjärnan Snoop Dogg.

Samtliga har öppet visat sitt stöd till ADFAs arbete. Snoop Dogg stöttade även kampanjen genom att publicera en t-shirt med ADFAs logga.

Därefter har flera kändisar världen runt visat sitt stöd för Södertäljeorganisationen ADFA.

Cher twittrade ”We need you” i samband med helgens gala i Södertälje.

Grundaren, Nuri Kino, har vittnat i FN, talat i europaparlamentet och i flera parlament världen över. ADFA har också bidragit till att tre amerikanska politikers utrikespolitik förändrats. En av dem är tidigare presidenten Obama som ändrade sin strategi för mellanöstern. Trump öronmärkte bistånd till ISIS offer och Biden erkände nyligen folkmordet Seyfo på armenier, armenier, syrianer och kaldéer.

Det lokala arbetet har pågått i Södertälje 8 år och är idag världskänt och nått en global påverkan.

Läs även – 620.000 kr till behövande – What A Demand For Action

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 10:24
Senast uppdaterad: 6 december 2022 10:44

Kommunanställd varnas för våldsamt beteende

Södertälje kommun

Arkivbild

En anställd vid Södertälje kommuns socialkontoret har fått en skriftlig varning för att ha kastat ett föremål mot en kollega.

En allvarlig incident på Södertäljes socialkontor för vuxna har lett till att en anställd mottagit en skriftlig varning från arbetsgivaren. Händelsen inträffade den 27 mars 2024, där den berörda personen utförde ett kraftigt kast av ett föremål i avsikt att träffa en kollega.

Denna handling, som anses våldsam och hotfull, ägde rum i baslokalen – en plats där även boende ofta vistas.

Arbetsgivaren bedömer händelsen som särskilt allvarlig på grund av den potentiella påverkan på de boende och betraktar det inträffade som förtroendeskadligt. Vidare har det betonats att upprepning av liknande beteende kan leda till uppsägning av anställningen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 01:11

18-årig flicka dömd för mordbrand kopplad till Foxtrot

Polis-1

Arkivbild

Efter en rad mordbränder i Huddinge, kopplade till den pågående Foxtrotkonflikten, har flera personer dömts medan andra friats. Bland de dömda finns en 18-årig kvinna från Södertälje.

Flera bränder anlades vid bostäder i Huddinge förra hösten som en del av en pågående konflikt inom Foxtrotnätverket, enligt åklagaren. En av de dömda, en man i 20-årsåldern från Norrköping, fälldes för en av mordbränderna, som han av misstag anlagde i fel hus. Åtta personer åtalades totalt, men flera friades från anklagelser om inblandning i bränderna och ett försök till mordbrand i Jordbro.

Brottsuppdragen ska ha skickats ut via den krypterade appen Signal av ett oidentifierat alias.

De åtalade är hemmahörande på olika platser i Mellansverige och delar av gärningarna har förberetts och utgått från Strängnäs, enligt åklagaren.

(Annonslänk)

En av bränderna som inträffade natten mellan den 8 och 9 oktober 2024. Larmet inkom klockan 03:45 och när branden startade låg de boende och sov men lyckades ta sig ut ur villan. Branden startade i en husvagn som stod vid infarten och spred sig till villan och garaget, vilket resulterade i omfattande skador.

Den dömda Södertäljebon, en 18-årig kvinna, fälldes för medhjälp till en mordbrand, men friades däremot för inblandning i två andra bränder.

Åklagaren uppgav att den dömda kvinnan från Södertälje hade främjat grov mordbrand genom att införskaffa och leverera material som användes vid branden. Uppdraget och instruktionerna hade hon fått via en krypterad chattjänst. Materialet, inklusive bensindunkar och frigolit, transporterade hon från Södertälje och överlämnade det i Strängnäs den 9 oktober 2023.

Hon dömdes till tio månaders fängelse medan mannen från Norrköping fick tre år och fem månaders fängelse.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 01:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors