Företag i fokus:

Birgir öppnar Järnas första coworking – ”Känns självklart”

birgiii

Birgir Birgisson startar coworking Järna. Foto: Alex Ataseven.

Fenomenet som uppstod som en trend i Kalifornien, under slutet på 90-talet och tidigt 2000-tal, har nu etablerats i Järna.

På Storgatan, i hjärtat av Järna Centrum, har Birgir Birgisson öppnat coworking i ljusa och fräscha lokaler.

– Jag har varit involverad i flera olika projekt i Järna genom åren. Jag har själv alltid längtat efter en möjlighet att kunna arbeta med kollegor och slippa allt krångel med eget kontor, trots att jag drivit många av mina projekt själv, säger ägaren Birgir Birgisson till Telgenytt.

Birgir Birgisson tillsammans med dottern Lilja och hunden Charlie. Foto: Alex Ataseven.

Quick Office har tillsammans med franchisetagaren Birgisson öppnat Järnas första workspace utanför storstadsregionen och huserar i lokalerna under biblioteket. Tidigare fanns det en vårdcentral i lokalen, men efter en omfattande totalrenovering och ombyggnation blev kontoret klart under sommaren.

Tanken med coworking är genialiskt och har stora fördelar för företag som hyr in sig.

Här delar flera företagen kontor dels för att det är billigt och praktiskt, men också för att det blev en roligare att plötsligt ha kollegor att dricka kaffe eller samarbeta med. Quick Office har erbjudit mindre och medelstora företag flexibla kontorslösningar på kontorshotell i över 20 år. På kort tid har marknaden förändrats och idag pratar man nästan uteslutande om coworking.

I Järna erbjuder Birgisson moderna kontor med en hög mysfaktor.

Här kan man hyra kontorsrum eller kontorsplats i en öppen yta. De gemensamma ytorna som kök, lounge och mötesrum delas med andra hyresgäster. Förutom tillgång till kontoret i Järna har man som medlem hos Quick Office möjlighet att arbeta på alla deras kontor i Stockholm och Malmö.

Foto: Alex Ataseven.

Att ha sitt kontor på ett coworking innebär att man kan fokusera på sin verksamhet fullt ut och man slipper pyssla med allt från kaffemaskiner, printers, lokalvård och inköp av förbrukningsvaror. Här finns även en bemannad reception som tar hand om besökare och sköter om kontorsytorna. Man inbjuds till att nätverka och möta andra företagare för att dela erfarenheter och skapa nya affärsmöjligheter. Att arbeta på ett coworking ses mer och mer som framtidens arbetsplats.

Varför tyckte du att Järna var i behov av coworking

– När lokalen på 630 kvm under Biblioteket på Storgatan blev ledig kändes det självklart att försöka få till ett coworking space. Det absolut smartaste valet var definitivt att initiera ett samarbete med Quick Office som verkligen kan det här med coworking. För mig är det en gyllene kombination att vara egen företagare och samtidigt få all ”know-how” genom en franchise, vilket ger mig möjligheten att kunna tillhandahålla precis den service som hyresgästerna behöver, säger Birgisson.

Den 6 oktober hålls en stor invigningsfest på kontoret för nuvarande hyresgäster och blivande, men även nya intressenter. Samtliga bjuds på vedugnsbakade pizzor från Varma Vedugnstruck, snacks och bubbel för att fira att verksamheten officiellt är i gång.

Foto: Alex Ataseven.

Ljusa fräscha lokaler. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 22:20
Senast uppdaterad: 1 oktober 2022 22:20

Ny blockad varslas i Södertälje – ”Vi vill rädda vården”

10fd215a-40ef-4489-baea-ad523d2faf6c

Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet.
Pressbild

Vårdförbundet har idag utökat sitt varsel till att omfatta övertids-, mertids- och nyanställningsblockad i 29 kommuner, inklusive Södertälje. Detta kommer att påverka den kommunala hälso- och sjukvården och berör över 5000 medlemmar.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Tidigare i april varslade Vårdförbundet om liknande blockadåtgärder för regioner och flera sjukhus, vilket drabbade en stor del av hälso- och sjukvårdspersonalen. Sedan blockaden trädde i kraft har inga förhandlingar ägt rum och inga nya bud har lagts fram, vilket nu resulterat i att konflikten breddas till den kommunala sektorn. Detta påverkar verksamheter såsom elevhälsa och hemsjukvård i Södertälje kommun.

– Vårt fullt rimliga krav är att vi vill ha hållbara heltider så att våra medlemmar orkar jobba heltid och ett helt yrkesliv. Vi har nu varit i konflikt med SKR och Sobona i snart två veckor och ser fortsatt inte att de vill möta oss. En konflikt är alltid en sista åtgärd, men vi vill ta ansvar för vårdens framtid. Min fråga till SKR är nu – hur vill ni rädda vården? säger Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, i ett pressutskick.

Ribeiro menar att SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) inte visar intresse för Vårdförbundets medlemmar för att förbättra villkoren och istället sprider felaktiga uppgifter.

– SKR sprider bilden att vi vill ha ett avtal för hela välfärdssektorns 1,2 miljoner medarbetare. Det är fel, avtalsområdet omfattar runt 90 000 av våra yrkesgrupper och vi föreslår en stegvis arbetstidsförkortning. Den här typen av missvisande uppgifter leder inte oss närmare varandra och inte heller närmare en lösning, säger hon.

Vårdförbundet utfärdar varsel om utökad övertidsblockad.

Under måndagen meddelade Vårdförbundet om utökade blockadåtgärder som träder i kraft den 20 maj klockan 16.00. Ett beslut som påverkande drygt 5000 medlemmar inom den kommunala hälso- och sjukvården i 29 kommuner, däribland Södertälje. Beslutet innebär att övertids-, mertids- och nyanställningsblockad införs.

– Våra yrkesgrupper som jobbar i kommunal regi gör livsviktiga insatser som till exempel skolsköterskor och sjuksköterskor på särskilda boenden. Coronakommissionens slutsatser visar sjuksköterskorna måste bli fler i den kommunala hälso- och sjukvården men ingenting har hänt. Våra förhandlingar om bättre arbetstider och löner rör också dem och vi hoppas att SKR inser att vi menar allvar med att vi vill rädda vården, säger Sineva Ribeiro.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 22:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 21:08

SENASTE NYTT: 17-åring gripen för skjutning mot lägenhet

polis

Arkivbild

En person har gripits efter att flera skott avlossats mot en lägenhet i Hammarby Sjöstad. Nu rapporterar flera medier att pojken är skriven i Södertälje.

(Annonslänk)

Vid 22-tiden på fredagskvällen mottog polisen ett larm om en skottlossning i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. Skott avfyrades mot en lägenhetsdörr där flera personer befann sig, men ingen skadades.

En stor polisinsats genomfördes och på lördagsmorgonen meddelade polisen att en person hade anhållits i samband med händelsen. Enligt tidiga uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en tonåring med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Södertälje. Senare rapporterade LT att tonåringen, som är 17 år gammal, är skriven i Södertälje.

Tonåringen dömdes förra året för förberedelse till synnerligen grov misshandel och vapenbrott. Tillsammans med en medbrottsling greps de med en skarpladdad pistol i bilen och misstänktes för att begå ett allvarligt brott, men som stoppades av polis innan de kunde fullborda planerna.

Polisen utreder händelsen i Hammarby Sjöstad som ett mordförsök och misstänker att skjutningen kan ha varit en del av ett utpressningsförsök. I ett fordon kopplat till tonåringen upptäckte polisen handskar, balaclavas, rengöringsmedel och motorbränsle, vilket åklagaren menade var avsett att användas vid brottstillfället.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 20:27
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 20:29

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors