Företag i fokus:

Tomas Karlsson på LT måste kunna behärska sig själv

306724905_456232929857201_4576803295812483099_n (1)

Skärmdump. LT.

LT:s centerpartistiske ledarskribent, Tomas Karlsson, skriver att partikamraterna hugger David Winerdal (KD) i ryggen.

Tomas Karlsson har med stor sannolikhet inte full insyn över KD:s beslut. Men att sätta sig ner och skriva när man är förbannad över politiska beslut är inte en klok idé. Du borde veta bättre Karlsson.

Vem vet vad beslutet grundar sig i, om inte KD-styrelsen själva. Så jag antar att Tomas Karlsson på LT med stor sannolikhet spekulerar i sin artikeln.

I Karlssons text syns det tydligt hur rasande han är över Kristdemokraternas beslut om att peta bort gruppledaren David Winerdal. Därefter anklagar han Robert Halef i princip för att vara en maktgalen politiker som vill roffa åt sig den stora kronan, kalla det för ”Kuppen i KD” och samtidigt lyfter han Winerdal som någon slags Messiah som frälst Kristdemokraterna i Södertälje.

Ska bli intressant att se hur många personröster David Winerdal fick i Södertälje, men till saken.

Det är allvarliga påstående mot Halef som Tomas Karlsson på LT inte har grund för. Att anklaga partikamraterna för ”hugga David i ryggen” och anklaga Halef för ”palatskupp” är grova anklagelser.

Har du stöd för dina påståenden Tomas Karlsson eller är du bara van att kunna skriva blask utan att ifrågasättas.

David Winerdal öppnade tidigare upp för ett samarbete med Vänsterpartiet och fick alla KD-väljare att gå upp i taket. Vi ska heller inte glömma den enorma kritiken från KD-väljare i Södertälje över ett rödgrönt samarbete. Kan det vara så att Kristdemokraternas styrelse försöker upprätta sitt anseende i Södertälje.

Och precis som du skriver i din text Tomas Karlsson, så har Winerdal stängt dörren för Sverigedemokraterna, Realistpartiet och Vänstern. Vem vill han samarbeta med när det bara återstår Liberalerna och Moderaterna. Hade Winerdal kanske en helt egen agenda, gentemot sina väljare, som ledde till det enhälliga styrelsebeslutet som orsakade hans petning.

Skulle det vara fallet så har Winerdal inte följt KD:s linje. Då kan det lika gärna vara KD:s väljare som blev knivhuggna i ryggen.

Och Tomas Karlsson, lugna nerverna nästa gång du sätter dig framför ett tangentbord. Din uppgift är trots allt att vara neutral, men jag förstår din frustration.

Tack för mig.

KD-väljaren

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2022 11:31
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:17

Polishelikopter attackerad med laser – tre personer gripna

polishelikopter

Arkivbild, Shamash Oyal

En polishelikopter attackerades med en laserattack under en utredningsinsats i Södertälje på torsdagskvällen. Tre personer har gripits i samband med händelsen.

På torsdagskvällen cirkulerade en polishelikopter över Södertälje under en längre period. Till Telgenytt berättade polisen att man då genomförde ett utredningsarbete. Nu framkommer det uppgifter om att polishelikoptern utsattes för en attack med grön laser i samband med torsdagskvällens flygning över Södertälje.

(Annonslänk)

Helikopterbesättningen kunde snabbt identifiera varifrån lasern kom, vilket ledde polisen till en bostad i Bergvik. Där greps två personer i trettioårsåldern samt en person i tjugoårsåldern misstänkta för luftfartssabotage, ett brott som i Sverige kan leda till upp till fyra års fängelse. Om brottet bedöms som grovt kan straffet öka till mellan två och tio års fängelse, eller i särskilt allvarliga fall, livstids fängelse.

– En polishelikopter cirkulerade i Södertälje, under en vanlig kontroll besköts helikoptern med grönlaser. Tre personer gripna och de anhölls senare under kvällen för grovt luftfartssabotage, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

De anhållna var fortfarande i polisens förvar på fredagseftermiddagen. Enligt svensk lag måste åklagaren besluta om häktningsframställan senast tredje dagen efter det att anhållningsbeslutet utfärdats. Denna incident har väckt stor uppmärksamhet kring säkerhetsriskerna för flygoperationer orsakade av laserstrålar.

– De tre personer som anhölls är 25 och 30 års åldern, säger polisen till Telgenytt på fredagseftermiddagen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 16:02
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 16:17

Knivattack mot tonåring – Misstänkt kvinna greps

Polis-2

Arkivbild

En kvinna i 60-årsåldern är misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha attackerat en tonåring med en kniv.

(Annonslänk)

Händelsen utspelade sig i centrala Södertälje tidigare i veckan, på onsdagseftermiddagen, då en ung man blev attackerad av en kvinna beväpnad med kniv. Incidenten inträffade strax efter att tonåringen hade lämnat en massagesalong.

Kvinnan, i 60-årsåldern, ska enligt uppgifter till Telgenytt ha sprungit aggressivt efter mannen och försökt attackera honom med kniven, men mannen lyckades undvika dådet.

Polisen tillkallades till platsen, och kvinnan kunde gripas. Hon misstänks nu för försök till grov misshandel. Motivet bakom attacken är ännu okänt.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 15:06
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 15:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors