Företag i fokus:

Södertälje får en ny grossistbutik

En grossist för restauranger och kaféer, men också en medlemsklubb där privatpersoner får handla. Nu presenterar Snabbgross planerna för butiken i Ica Wedas gamla lokaler

Snabbgross finns på 25 ställen i landet och ägs av Axfoodkoncernen som också driver Willys och Hemköp. Kunderna är i första hand företag inom kafé- och restaurangbranschen och det man säljer är livsmedel och dryck i större partier.

När nyheten presenterades hade kedjan just öppnat den första butiken under namnet Snabbgross Club, ett koncept där privatpersoner kan bli medlemmar – mot en årsavgift på 299 kronor – och därmed få tillgång till butikens utbud.

I december berättade företaget att man räknade med att ha lokalen klar till andra kvartalet i år. Men i pressmeddelandet är beskedet att man vill öppna under det tredje kvartalet.

Butikslokalen blir cirka 3 000 kvadratmeter stor och företaget räknar med att det blir ungefär 20 arbetstillfällen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 september 2022 18:54

Pappa åtalas för mordet på sin 9-årige son i Rosenlund

IMG_7954

Foto: Shamash Oyal

Åtal har väckts mot en man i Södertälje för mordet på sin nioårige son i januari. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning.

(Annonslänk)

Händelsen inträffade den 8 januari i Rosenlundsområdet i Södertälje, där polis och räddningspersonal larmades till en bostad efter rapporter om en allvarligt skadad pojke. Trots omedelbara livräddande insatser och transport med ambulanshelikopter till sjukhus, kunde pojkens liv inte räddas.

Pappan, som befann sig i bostaden, greps och erkände mordet på pojken under förhör.

Efter händelsen inleddes en omfattande utredning som inkluderade en rättspsykiatrisk undersökning av pojkens far. Resultaten av undersökningen visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. Trots denna diagnos har åklagaren valt att väcka åtal mot mannen för mord, baserat på bevis och mannens egna erkännande under förhören.

– Det rör sig om en oerhört tragisk händelse där ett barn mist livet. Utifrån det som framkommit under förundersökningen så gick det inte att förutse att något sådant skulle kunna ske, säger Kammaråklagare Anna Lapinska. 

Åtalet har nu formellt väckts, och fallet förväntas gå till rättegång där domstolen kommer att ta ställning till både mordanklagelsen och den tilltalades psykiska hälsa.

Pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 00:22

Förundersökning om misstänkt mord på kvinna avslutas

Sham-1-2

Foto: Shamash Oyal

Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen gällande det misstänkta mordet på en kvinna i Ronna. Den misstänka mannen frias från misstankarna då inga bevis på brott har framkommit.

(Annonslänk)

Händelsen inträffade den 10 mars när en 35-årig kvinna hittades död i en bostad på Hövdingevägen i Ronna. En jämnårig man, som också hade en relation med kvinnan, greps i samband med upptäckten av hennes död. Han häktades den 14 mars under starka misstankar om mord.

Trots de initiala misstankarna mot mannen har situationen tagit en vändning. Efter noggrann granskning av bland annat det inkomna dödsfallsutlåtandet, har åklagaren inte funnit några bevis som tyder på brott. Därför beslutades det den 18 april att häva mannens häktning.

Nu står det klart att förundersökningen helt läggs ned.

– Den person som tidigare varit häktad i ärendet misstänks inte längre för brott som haft med kvinnans död att göra. Förundersökningen avslutas då utredningen visat att det inte längre finns någon anledning att anta att brott har begåttssäger kammaråklagare Simon Pittuco i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 05:02
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 00:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors