Företag i fokus:

Företaget Fläktgroup i Järna flyttar till Polen – 31 personer uppsagda

Bild: Google Street view

Fläktgroups fabrik i Järna klappar igen och flyttar till Polen. Fläktgroup som finns på ungefär 20 platser väljer att lägga ner enheten i Södertälje och säger upp 31 anställda enligt lt.

– Vi gör det för att se över de kostnader vi har och för att stärka konkurrensförmågan för Fläktgroup globalt, säger Anders Dahlén till lt, platschef på Fläktgroups fabrik i Järna.

Det är ännu oklart om företaget stänger ner alla enheter i Sverige eller om det bara gäller produktionen i Järna.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 juli 2021 00:00

450 bostäder planeras – nu kan du tycka till

Skarmavbild-2024-05-01-kl.-11.41.28

Illustration: Arrhov Frick/Södertälje kommun

Invånare inbjuds att lämna synpunkter på det nya bostadsprojektet i Visbohammar, där 450 bostäder planeras.

(Annonslänk)

Samrådsprocessen för det nya bostadsområdet i Visbohammar har nu inletts. Projektet, som ligger strax norr om Riksväg 57 och vid gränsen till Gnesta kommun, inkluderar planer på att bygga 450 nya bostäder, en förskola och ett äldreboende. Bostäderna kommer att variera mellan småhus, radhus och lägenheter i ett område som syftar till att förmedla en genuin bykänsla.

Detaljplaneförslaget är tillgängligt för allmänheten och synpunkter kan lämnas fram till den 5 juni. Invånarna har möjlighet att ta del av planerna och bidra med sina åsikter via brev eller e-post till samhällsbyggnadskontoret.

För de som föredrar att se förslaget personligen finns det tillgängligt på flera platser, inklusive Södertälje Stadshus på Nyköpingsvägen 26, Södertälje stadsbibliotek, Mölnbo bibliotek, och Gnesta bibliotek under deras ordinarie öppettider.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 11:43
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 11:43

Pappa åtalas för mordet på sin 9-årige son i Rosenlund

IMG_7954

Foto: Shamash Oyal

Åtal har väckts mot en man i Södertälje för mordet på sin nioårige son i januari. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning.

(Annonslänk)

Händelsen inträffade den 8 januari i Rosenlundsområdet i Södertälje, där polis och räddningspersonal larmades till en bostad efter rapporter om en allvarligt skadad pojke. Trots omedelbara livräddande insatser och transport med ambulanshelikopter till sjukhus, kunde pojkens liv inte räddas.

Pappan, som befann sig i bostaden, greps och erkände mordet på pojken under förhör.

Efter händelsen inleddes en omfattande utredning som inkluderade en rättspsykiatrisk undersökning av pojkens far. Resultaten av undersökningen visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. Trots denna diagnos har åklagaren valt att väcka åtal mot mannen för mord, baserat på bevis och mannens egna erkännande under förhören.

– Det rör sig om en oerhört tragisk händelse där ett barn mist livet. Utifrån det som framkommit under förundersökningen så gick det inte att förutse att något sådant skulle kunna ske, säger Kammaråklagare Anna Lapinska. 

Åtalet har nu formellt väckts, och fallet förväntas gå till rättegång där domstolen kommer att ta ställning till både mordanklagelsen och den tilltalades psykiska hälsa.

Pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 00:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors