Företag i fokus:

Brand i fastighet i Västergård

Strax efter 12 på onsdagen inkom ett larm till räddningstjänsten om en brand i Västergård.

– Vi är i Mariekälla med anledning av en brand. Vi är där och biträder räddningstjänsten med det som dom behöver hjälp med i arbete om att släcka branden, säger polisen presstalesperson.

Räddningstjänsten och flera polispatruller skickades till platsen och är i skrivandets stund på platsen för att få kontroll över situationen.

– Initialt så brinner det i en tvättstuga, säger polisen presstalesperson.

Enligt nya uppgifter var det en brand som startad i en torktumlare, men räddningstjänsten släckte branden innan den hann sprida sig.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 augusti 2021 00:00

Polisen sköt varningsskott – Två tonåringar häktade

DSC_0116

Foto: Shamash Oyal

Under fredagen avlossade polisen varningsskott i samband med att två personer greps. Nu har två tonåringar häktats efter beslut av Södertälje tingsrätt.

Det var under fredagskvällen som en stor polisinsats inleddes i Ronna efter larm om att en person setts bära på ett vapenliknande föremål. Insatsen involverade flera patruller och resulterade i att polisen avlossade ett varningsskott, varefter två personer kunde gripas i ett närliggande villaområde.

Gripandet fångades på bild
Läsarbild

Området där arresteringen skedde spärrades av för teknisk undersökning, där polisen gjorde viktiga upptäckter. Bland annat ett misstänkt vapen.

En förundersökning rörande grovt vapenbrott inleddes, och de gripna personerna anhölls av åklagare. Nu har domstolen beslutat att häkta båda personerna.

Två män, en 17-åring och en 19-åring, har gripits. Enligt uppgifter till LT är båda misstänkta för mordförsök, något som åklagaren inte önskar kommentera.

– Det är inget jag varken kan bekräfta eller dementera, säger åklagaren Anna Telg, till LT.

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 15:22
Senast uppdaterad: 28 april 2024 15:23

”Oacceptabelt att ledande politiker bidrar till att stigmatisera grupper”

Södertälje kommun

Arkivbild

Signaturen ”Trötter” har uppenbarligen mycket dåliga erfarenheter av hur kommunen hanterar människor som vill starta företag i Södertälje.
I insändaren beskrivs detta och kopplas till hur en viss grupp stigmatiserats och att detta inte bara är ett mediadrev utan faktiskt understöds av företrädare för kommunen liksom av bankerna.

Tyvärr är det väl bara att konstatera att Trötter har rätt. Just i Södertälje är det påtagligt att en specifik grupp drabbas men det återspeglar ett samhälle som i stor utsträckning från politiskt håll stigmatiserar alla med ursprung (som ju kan vara generationer bort) i Mellanöstern eller har en något mörkare hudfärg. Här drabbar det kristna grupper men än värre är det för de med annan tro.

”Behovet att publikt visa upp”

Tyvärr bidrar ju den stora religiositet, behovet att publikt visa upp, som många har till att öka synligheten av specifika grupper vilket tidigare inte varit vanligt. Icke desto mindre är det faktiskt helt oacceptabelt att ledande politiker i vår kommun bidrar till att stigmatisera grupper – vår mångfald av människor med olika bakgrund är vad som gör Södertälje stort.

Det måste ses som den fantastiska tillgång det faktiskt är!

Peter Karlberg

Läs även: – Forskaren om upplevd rasism: ”Kommunen utmålar gruppen”

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 28 april 2024 02:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors