Företag i fokus:

JUST NU: Person påkörd av buss vid Tom Tits

Strax efter 13.00 inkom ett larm till räddningstjänsten om att en person blivit påkörd av en buss på Storgatan vid Tom Tits.

Enligt polisen är det en vuxen man som blivit påkörd på Storgatan vid Tom Tits.

När polisen och ambulans kom till platsen var mannen vaken och talbar meddelar polisen.

I nuläget är det oklart om hur allvarligt skadad han men vårdas just nu av sjukvårdspersonal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

Nyhetssvepet: SSK värvar forward – spikar backsidan?

B53B017F-B913-4032-B4D3-F7EAD9CDF315

Foto: Daniel Hansson

Det händer saker kring Södertälje Sportklubb. I alla fall när det gäller representationslaget på herrsidan.
Den senaste veckan har Sportchef Emil Georgsson värvat en forward från en seriekonkurrent. Dessutom kan en av lagets forwards vara på väg bort.

Värvningen av Henrik Eriksson är bekräftad av SSK.

– Ett bra lag som har gjort det bra i två säsonger nu och byggt upp någonting så man kan ha chansen att vinna något framöver, säger Eriksson i en intervju med Telgenytt.

Eriksson kommer närmast från Mora IK och kontraktet med SSK sträcker sig till och med 2026, där första året på avtalet börjar gälla från och med augusti.

(Annonslänk)

Forwarden Scott Pooley har haft en framträdande offensiv roll i Björklöven under de två senaste säsongerna. Nu ser nordamerikanen ut att lämna Umeålaget. Enligt den initierade sajten Hockeynews för SSK samtal med Pooley och ett ömsesidigt intresse ska finnas.

– Det är helt klart en intressant spelare. Han står för kvalitet på den här nivån, säger Emil Georgsson till LT när han bekräftar att kontakt är tagen med Pooley.

En spelare som ser ut att gå åt andra hållet, är Ludwig Blomstrand. Samma tidning (LT) skrev en artikel om att förhandling påbörjats mellan honom och SSK, för att hitta en lösning att bryta avtalet parterna emellan.

  – Vi känner inte att det har funkat så bra som vi hoppats det här året, kommenterar Georgsson i intervjun.

Telgenytt har sökt Ludwig Blomstrand men inte lyckats få någon kommentar.

Backsidan komplett?

Sajten Hockeynews.se skrev tidigare i veckan utöver nyheten med SSK:s intresse för Pooley också att backen Albert Wikman, 19, kommer ansluta till SSK på lån.

Wikman var under fjolårssäsongen utlånad till SSK i två matcher. Då tillhörde han Färjestad i SHL och nu ska han vara aktuell för ett säsongslån från den nämnda klubben från Karlstad.

Även det bekräftar Georgsson för Länstidningen.
  – Det blir klart inom några dagar, kommenterar han.

Utöver Wikman kommer slovenen Ozbej Rep bli sista namnet att komplettera backsidan. Rep lyfts upp från J20. Han gjorde 10 matcher för A-laget under säsongen. Där blev det inga poäng offensivt men i J20 blev poängproduktionen desto bättre. 29 poäng (7+22) på 46 matcher blev det där för 18:åriga backlöftet.

Den unga slovenen blir den åttonde backen på A-lagskontrakt och gör för tillfället backsidan komplett.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 01:24

Kvinnovation utser ”Årets Storyteller” – Telgenytt med i juryn

IMG_1435

Marie Samre och Gabriella Malki, initiativtagarna bakom utmärkelsen ”Årets Storyteller”

Kvinnovation, i samarbete med börsnoterade bolaget Storytel, bjuder in till prisutdelning för ”Årets Storyteller 2024”, där berättandets kraft står i centrum. Telgenytt ingår som en av tre jurymedlemmar.

– Det är otroligt kul att få dela ut det här priset och inspirera fler unga till att berätta sina egna storys. Vi på Kvinnovation ser väldigt fram emot vårt samarbete med Storytel, det är verkligen ett drömevent, säger Marie Samre, grundaren av Kvinnovation.

Den 22:a maj på Södertälje stadsscen, med start klockan 17.30, arrangerar Kvinnovation tillsammans med Storytel ett event för att fira berättarkonsten. Under kvällen, som lovar både inspiration och ”good vibes”, kommer en av finalisterna – Bobby Oduncu, Siduri Poli eller Clara Törnvall – att koras till ”Årets Storyteller 2024”.

Kändisfrisören och författaren från Södertälje, Bobby Oduncu, en av tre nominerade
Pressbild

Juryn består av Marlen Eskander från Läsfrämjarinstitutet, Alexander Isa från Telgenytt, och Therese Lindström från Storytel.

– Det var med glädje jag tog emot inbjudan från Marie Samre. Att få möjligheten att vara jurymedlem för ”Årets Storyteller” tillsammans med Marlen Eskander och Therese Lindström är en stor ära och ett mycket spännande uppdrag. Ser verkligen fram emot att upptäcka och bedöma de kreativa inslagen i tävlingen, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Biljetter till evenemanget är kostnadsfria och börjar bli tillgängliga från och med den 3:e maj. Kvinnovation, som traditionellt stödjer unga kvinnors utveckling inom entreprenörskap och ledarskap, markerar med detta event en expansion av sin verksamhet till att även omfatta berättandets konst.

– Vi hoppas på att träffa många både unga och gamla Södertäljebor den 22:a maj, säger Marie Samre

För mer information eller för att boka din biljett, kontakta Marie Samre på [email protected]. Alla är välkomna till en kväll där berättelser står i rampljuset, komplett med häftiga goodiebags och en atmosfär som inspirerar.

Säkra din plats, boka din biljett här.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 21:04
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 21:37

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors