Företag i fokus:

Utpekad nätverksmedlem sökte skadestånd – Nekades av Justitiekanslern

2017 satt en ung man, som enligt Polisen ingår i Södertäljenätverkets yngre falang, frihetsberövad i 2,5 månader för flera brottsmisstankar.

Han dömdes för misshandel, men friades från flera andra misstankar och sökte därefter skadestånd. Nu nekas hans ansökan om ersättning av Justitiekanslern.

– Det är inte uppenbart att han inte skulle ha anhållits och häktats endast för de brottsmisstankar som han kom att dömas för. Det är inte heller uppenbart att frihetsberövandet skulle ha pågått under en kortare period om sökanden bara hade varit misstänkt för misshandel, skrev Justitiekanslern i beslutet.

Den unge mannen misstänktes även vara delaktig i ett mål från i våras, där en person utsattes för grov utpressning på Mall of Scandinavia i Solna. Han friades för brottsmisstankarna och ansökte om skadestånd för den gången också.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 oktober 2021 00:00

Kilenkrysset genomför stor markförsäljning i Nykvarn

Pressbild-2024-03-26

Representanter från Kilenkrysset och Logicor.
Pressbild:

Kilenkrysset har nyligen genomfört en betydande markaffär inom Nykvarns kommun för logistikändamål. Totalt omfattar försäljningen en yta på över 100 000 kvadratmeter.

I ett avsevärt steg framåt för logistiksektorn i Nykvarn, har Kilenkrysset officiellt slutfört försäljningen av omfattande markytor till Logicor, en ledande aktör inom europeisk logistikfastighet. Fastigheterna som ingår i affären, Krummeltorp 1:2 och Kronoslätt 1:7, belägna i Nykvarns kommun respektive Staffanstorps kommun, representerar tillsammans nära 200 000 kvadratmeter mark avsedd för logistikbyggnation, med planer på nästan 110 000 kvadratmeter byggnadsyta.

För tillfället innehar Logicor 1,1 miljoner kvadratmeter fastigheter i Norden och sköter dessutom förvaltningen av ytterligare 500 000 kvadratmeter. Nu utökar de sin portfölj med tillägget av Nykvarnstomten.

(Annonslänk)

– Vi är mycket glada över förvärvet av dessa två tomter i utmärkta lägen som ligger nära storstadsregioner och viktiga transportleder, säger Christoffer Walljaeger, Director Asset Management, Logicor Sverige.

Den större av de två fastigheterna, belägen i Nykvarn, täcker en yta på 107 000 kvadratmeter och erbjuder potential för att utveckla upp till 66 000 kvadratmeter uthyrbar yta för logistiska ändamål. Denna fastighet ligger strategiskt placerad i en av Stockholmsregionens kärnlogistiknav, vilket gör den särskilt attraktiv med tanke på dess närhet till större transportvägar som E20, väg 55 samt E4 och Södertälje hamn.

– Markförsäljningen vi nu genomför med Logicor skall ses som en imponerande affär, både gällande markens stora omfattning, och det faktum att vi lyckats få fram detaljplanerad mark, trots större utmaningar under detaljplaneprocessens gång, säger Jan Persson vd, ägare och styrelseordförande, Kilenkrysset.

Genom detta förvärv förstärker Logicor sin ställning i Norden, vilket speglar företagets ambition att expandera och stärka sin portfölj av logistikfastigheter i strategiskt viktiga områden. Köpesumman för affären har hållits konfidentiell.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 30 april 2024 02:49

Föräldrar varnas – populära barnvagnen återkallas

Barnvagn-PEXELS

Foto: Pexels

Twistshake varnar föräldrar och återkallar sin barnvagnsmodell Twistshake Tour, på grund av risk för att barn kan falla ur vagnen.

Återkallelse utfärdades efter upptäckten att ramen på vagnen kan knäckas under användning. Denna defekt ökar risken för skador, då det finns en möjlighet att barnet faller ur vagnen eller slår i huvudet.

Återkallelsen berör barnvagnar med ID-numren 210405, 210620 och 210825. Dessa nummer är att finna på barnvagnens tvättlapp. De drabbade barnvagnarna har sålts mellan 15 september 2021 och 16 februari 2024. Twistshake uppmanar alla som äger en barnvagn med dessa ID-nummer att omedelbart upphöra med användningen av vagnen.

Företaget har inrättat åtgärder för att ersätta eller reparera de defekta vagnarna och säkerställa att inga ytterligare olyckor sker.

Barnvagnsmodellen Twistshake Tour återkallas
Bild: Konsumentverket

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 30 april 2024 00:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors