Företag i fokus:

Taxichauffören stoppad av polis – Slutade med dyra böter efter miss

Foto: Creative Commons.

Restaurangbranscher har personalliggaren, taxichaufförer har tidboken. Tidboken ska taxichaufförer alltid ha med sig vid varje arbetspass och ska på begäran visa upp den för polis eller bilinspektör.

Det missade en taxichaufför i Södertälje att ha med sig under ett arbetspass och fick böter på 3000 kronor.

Chaufförer får bara använda en tidbok åt gången och om de beräknar att avsluta tidboken under nästa transport ska de ha med sig en ny tidbok, som börjar när de avslutat föregående.

Vid en tidig kontroll på onsdagsmorgonen kontrollerade fotpatrullerande poliser en taxichauffören i Södertälje centrum och bad om tidboken.

Det kunde han inte visa och fick då böter på plats av en fotpatrullerande områdespolis.

”Vid kontrollen kom det fram att chauffören inte hade med sig tidboken. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 3 000 kronor.” skriver polisen på sin hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 november 2021 00:00

INSÄNDARE: Ursäkta, men vad är det ni skriver Telgenytt?

Södertälje kommun

Arkivbild

Ni skriver i en artikel att Södertälje kommun uppnått rekordhögt betyg i Nöjd Kund-Index, där de har klättrat från 72 till 75. Vad är det för självbelåtna trumpeter som kommunen presenterar och som Telgenytt fångar upp? Ska vi applådera åt kommunen.

Varför framgår det inte att de trots denna lilla förbättring placerar sig bland de sämsta kommunerna i landet. Dessutom undrar jag vilken undersökning som använts för att presentera denna statistik. Vilka företag är inblandade?

Statistiken ger absolut inte en rättvis bild. SKR får gärna fråga mig om min upplevelse. Jag kan säga här och nu att denna kommun förtjänar kritik. Jag kan av egen erfarenhet intyga att denna kommun inte är företagarvänlig, särskilt inte för oss med icke-svenska förfäder.

”Jag lade ner mina planer på att starta företag i Södertälje”

Jag försökte starta en verksamhet i Södertälje som krävde dialog och vissa godkännanden från Södertälje kommun. Men det blev ett rent helvete, om jag får uttrycka mig så.
För att göra en lång historia kort; när jag var klar med dialogen med kommunen trodde jag att det minsta bekymret skulle vara att öppna ett bankkonto för mitt företag.

Men nej, inte en enda bank ville öppna ett nytt företagskonto. Jag behandlades som en kriminell och inte ens ett belastningsregister skulle rentvå mig. Så jag lade ner mina planer på att starta ett mindre företag i Södertälje.

Detta är resultatet av kommunledningens ständiga smutskastning av oss Södertäljebor som pågått i åratal. Skadan är förödande!

”Nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig”

För några år sedan fick folk sina bankkonton stängda. Jag ryckte på axlarna och tänkte att det måste vara något fel som gjorts. Varför skulle någon annars bli av med sitt bankkonto, men idag skulle det inte förvåna mig om oskyldiga Södertäljebor drabbades.

Men nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig i Södertälje. Jag är fortfarande chockad och mår dåligt över hur orättvist jag behandlades.

Framtiden ser mörk ut för företagare och unga entreprenörer i Södertälje, om du inte bär efternamnet Svensson. Så jag undrar, Södertälje kommun, vilka företag har Svenska Kommun och Regioner, SKR, baserat detta Nöjd Kund-Index på?

Vi som har behandlats illa har inte fått säga vårt.

/Trötter

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 11:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:30

Farstanäs Camping välkomnar gäster för sommarsäsongen

Farstanäs (Stälje kommun)

Foto: Södertälje kommun

Farstanäs Camping har nu öppnat för bokningar inför sommarsäsongen 2024. Campingen erbjuder en mångfald av aktiviteter och boendealternativ för både äventyrare och familjer.

– Superkul att säsongen äntligen är igång, säger Sanna Widell, projektledare för Farstanäs Camping på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Den 14 juni slår Farstanäs Camping upp portarna för årets sommarsäsong, men redan från 1 juni kan entusiastiska besökare börja njuta av faciliteterna då kiosken öppnar under helgdagar.

(Annonslänk)

Sanna Widell, projektledare vid Farstanäs Camping, uttrycker sin entusiasm över säsongens start och nämner samarbetet med Telge Tillväxt och Kultur- och fritidskontoret, som detta år bidrar till att berika besökarnas upplevelse med en ”Piffl-box” fylld med utomhusspel och sportutrustning.

– Det är superkul att säsongen äntligen är igång igen och vi ser fram emot att fylla campingen med besökare. Även i år är det ett samarbete med Telge tillväxt som gör detta möjlig. Dessutom kommer vi, i samarbete med Kultur- och fritidskontoret, i år även kunna erbjuda en Piffl-box med flera olika utomhusspel och sportutrustning till våra besökare. Något vi tror och hoppas kommer vara uppskattat av våra besökare, säger Sanna Widell.

Campingen, som förra året hade sitt tredje bästa år någonsin, erbjuder en rad olika boendealternativ. Besökare kan välja mellan platser för tält, husbilar och husvagnar, med eller utan elektricitet. Alla gäster har tillgång till servicehus med kokmöjligheter, toaletter och duschar, och de som övernattar i husbilar och husvagnar har även tillgång till faciliteter för vatten, latrin- och gråvattentömning.

Med den storslagna sandstranden i närheten och möjligheten att utforska vandringsleder året runt, förväntas Farstanäs Camping även detta år locka både återkommande och nya besökare som söker en semester i harmoni med naturen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:17

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors