Företag i fokus:

Tidigare kirurg i kläm med flera myndigheter

2021_12_lakare-Pixnio

Bild/Foto: Pixnio.

En kirurg som tidigare varit yrkesverksam i Södertälje är misstänkt för vållande till kroppsskada och har fått tillgångar på 1,5 miljoner frysta av tingsrätten i väntan på domslut.

Den tidigare läkaren har en bakgrund som har präglats av problem med olika myndigheter.

Utöver det åtal som nu förs mot den före detta kirurgen, så har mannen tidigare blivit dömd för brott i samband med en operation han utfört på en patient.

Tidigare i år, i samband med det åtal som väntar mannen, blev även hans läkarlegitimation indragen. 

Utrustning, som mannen använt i sin roll som läkare, blev beslagtagen av polisen. Beslaget skedde i samband med att kliniken som mannen arbetat på stängdes. Mannen fick senare tillbaka utrustningen av polisen, då ingen misstanke fanns kring mannens användande av utrustningen.

Däremot, i ett separat beslut, kräver Strålsäkerhetsmyndigheten svar på hur mannen använt denna utrustning.

Myndigheten önskar även veta om det är så att att någon annan än mannen har använt utrustningen olovligen. 

Myndigheten granskade mannens beskattningsbara inkomst för år 2020. I kontrollen framkom det uppgifter som ledde till att mannens egentliga beskattningsbara vinst höjdes med tre miljoner kronor.

Myndigheten har därför erlagt mannen att betala ett skattetillägg för de oredovisade intäkterna. Mannen har efter granskningen ännu inte gjort sig tillgänglig för Skatteverket, som även utrett den tidigare läkaren.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 december 2021 00:00

Kvinnovation utser ”Årets Storyteller” – Telgenytt med i juryn

IMG_1435

Marie Samre och Gabriella Malki, initiativtagarna bakom utmärkelsen ”Årets Storyteller”

Kvinnovation, i samarbete med börsnoterade bolaget Storytel, bjuder in till prisutdelning för ”Årets Storyteller 2024”, där berättandets kraft står i centrum. Telgenytt ingår som en av tre jurymedlemmar.

– Det är otroligt kul att få dela ut det här priset och inspirera fler unga till att berätta sina egna storys. Vi på Kvinnovation ser väldigt fram emot vårt samarbete med Storytel, det är verkligen ett drömevent, säger Marie Samre, grundaren av Kvinnovation.

Den 22:a maj på Södertälje stadsscen, med start klockan 17.30, arrangerar Kvinnovation tillsammans med Storytel ett event för att fira berättarkonsten. Under kvällen, som lovar både inspiration och ”good vibes”, kommer en av finalisterna – Bobby Oduncu, Siduri Poli eller Clara Törnvall – att koras till ”Årets Storyteller 2024”.

Kändisfrisören och författaren från Södertälje, Bobby Oduncu, en av tre nominerade
Pressbild

Juryn består av Marlen Eskander från Läsfrämjarinstitutet, Alexander Isa från Telgenytt, och Therese Lindström från Storytel.

– Det var med glädje jag tog emot inbjudan från Marie Samre. Att få möjligheten att vara jurymedlem för ”Årets Storyteller” tillsammans med Marlen Eskander och Therese Lindström är en stor ära och ett mycket spännande uppdrag. Ser verkligen fram emot att upptäcka och bedöma de kreativa inslagen i tävlingen, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Biljetter till evenemanget är kostnadsfria och börjar bli tillgängliga från och med den 3:e maj. Kvinnovation, som traditionellt stödjer unga kvinnors utveckling inom entreprenörskap och ledarskap, markerar med detta event en expansion av sin verksamhet till att även omfatta berättandets konst.

– Vi hoppas på att träffa många både unga och gamla Södertäljebor den 22:a maj, säger Marie Samre

För mer information eller för att boka din biljett, kontakta Marie Samre på [email protected]. Alla är välkomna till en kväll där berättelser står i rampljuset, komplett med häftiga goodiebags och en atmosfär som inspirerar.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 21:04
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 21:07

Nemrud Awrohum blir Assyriska FFs nya sportchef

Nemrud

Foto: Alexander Isa

Efter en skadefylld säsong som ställde till det för Nemrud Awrohum, avslutade han sin fotbollskarriär som elitidrottare och istället kliver in som sportchef för Assyriska FF.

Idag gick Assyriska FF ut med att deras tidigare lagkapten Nemrud Awrohum blir nu klubbens sportchef. Något som han själv tycker är spännande berättar han för klubbens redaktion.

– Det känns både spännande och ansvarsfullt. Jag har alltid haft en passion för fotboll och Assyriska, och att nu få möjligheten att påverka klubben på en annan nivå är en stor ära, säger han till Assyriska FFs redaktion.

(Annonslänk)

Han har utsetts till ansvarig för rekrytering av spelare i nära samarbete med sportkommittén. Hans uppgifter inkluderar att skapa starka relationer med klubbar och spelare, fungera som länk mellan truppen och styrelsen, ha översikt över våra ungdomslag och deras utveckling, samt skapa de bästa förutsättningarna för sporten så att vi kan uppnå framgång.

Nemrud siktar på att hans arbetsinsatser ska bidra till Assyriska FF:s framgång och gemensamma måluppfyllelse.

– Jag vill att ni ska veta, att varje beslut jag tar som sportchef är med Assyriskas bästa. Jag lovar att arbeta för att vi ska nå våra mål tillsammans, säger Nemrud Awrohum till Assyriska FFs redaktion.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 17:00
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 16:23

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors