Företag i fokus:

Nu har du chansen – Var med och utforma landsbygdsstrategin

2021_12_landsbygd

Nu har du chansen att påverka hur Södertälje kommun ska utforma landsbygdsstrategin som just nu tas fram.

I en enkät på Södertälje kommuns hemsida söker kommunen engagerade medborgare för att vara med när strategin utformas

Syftet med strategin är att se möjligheter, skapa engagemang och framtidstro för landsbygden samt hantera boende, företagande och besöksnäringen i landsbygder.

Kommunen vill att strategin ska vara tydlig, genomarbetad och förankrad för hur Södertälje kommuns arbete för en levande landsbygd ska genomföras.

”Målet är att skapa livskraftiga landsbygder med likvärdiga möjligheter till företagande, arbete, boende och välfärd som leder till en långsiktigt hållbar utveckling. Strategins mål är hållbara, attraktiva och levande landsbygder.”, skriver Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Landsbygdsstrategin, som just nu tas fram, ska värna, utveckla och underlätta för de människor som vill bo, verka och driva företag på landsbygden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 december 2021 00:00

Skyltföretaget Hillstedts prisas som årets företag i Nykvarn

Skarmavbild-2024-05-04-kl.-12.13.48

Michael Hillstedt och Helen Råström
Foto: Nykvarns kommun/ Liza Simonsson

Vid den årliga näringslivsgalan på Vidbynäs gård korades Michael Hillstedt till Årets Företagare. – Det känns stort, sade han i samband med prisutdelningen.

I april firades näringslivet i Nykvarn på Vidbynäs gård där hundratals gäster samlades för att delta i den årliga näringslivsgalan. Evenemanget markerade även den sista gången som Nykvarns företagareförening delade ut sina prestigefyllda företagspriser.

(Annonslänk)

Michael Hillstedt, VD för skyltföretaget Hillstedts AB, prisades som Årets Företagare. Hillstedt har lett sitt företag till god lönsamhet och starkt varumärke med ett omfattande engagemang både inom och utanför företaget. Företaget är känt för sitt stöd till lokalsamhället, speciellt genom sponsring av Nykvarns innebandyförening Steelers, vilket uppmärksammades under galan.

– Det känns stort och ärofyllt och ett bevis på att vi lyckats få våra kunder att synas, säger han i ett uttalande till Nykvarns kommun.

Helen Råström från gruppen Aktiv Fritid belönades med utmärkelsen Årets Möjliggörare för sitt arbete med att främja folkhälsa genom olika aktiviteter, särskilt vid Hökmossbadet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 12:30
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 12:18

Vill arrangera Musikhjälpen i Södertälje – ”Vårt nya fokus”

5AB0F0A5-5C0F-4085-B741-A0E88F2CCAD3

 Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.
Foto: Mattias Ahlm/Micke Grönberg/Sveriges Radio

Var och när Musikhjälpens glasbur 2024 placeras förblir ett välbevarat mysterium. Telgenytt kan nu avslöja att Södertälje City är med i kampen för att bli värdstad för den välkända musikinsamlingen i framtiden, även om konkurrensen från andra städer är hård.

– Musikhjälpen är ett viktigt och varumärkesstärkande evenemang som vi gärna vill locka till Södertälje, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City, till Telgenytt.

(Annonslänk)

Södertälje City arbetar på flera fronter. Samtidigt som staden aktivt strävar efter att bli ”Årets stadskärna”, siktar de också på att locka Musikhjälpen till Södertälje för att öka stadens attraktivitet. Utmärkelsen Årets Stadskärna har sedan 2012 varit ett politiskt mål för att främja samverkansprocesser i stadskärnan. Det har använts som ett verktyg för att genomföra projekt, insatser och aktiviteter, vilka också har presenterats i en kort filmserie på ett underhållande och pedagogiskt sätt.

Föll på mållinjen när priset gick till Malmö.

– Att Södertälje tog sig till final var någonting som vi var stolta över och det uppmärksammades nationellt i branschen. Vi har sedan dess tagit emot studiebesök från städer i hela landet som kommer hit för att inspireras av vår samverkan och vår förflyttningsresa. Detta har skapat ett revanschsug och vilja att fullborda vårt delmål, Aljoša Lagumdžija.

Malin Eriksson, Erik Hanzon och Aljosa Lagumdzija, från centrumföreningen Södertälje City.
Pressbild: Södertälje City

Med stor hoppfullhet har Södertälje nu siktet inställt på att vinna titeln ”Årets Stadskärna” 2024, samtidigt som staden anstränger sig för att vara värdstad för Musikhjälpen. Detta evenemang, som belyser globala frågor och samlar in pengar för goda ändamål, lyckades förra året samla in nästan 60 miljoner kronor.

– Det är en del av vårt nya fokus för både staden och vår organisation. Södertäljes Citys styrelse har beslutat om ett nytt ägardirektiv som reviderar Södertälje Citys roll. Fokus läggs på stadskärnans långsiktiga utveckling och insatser kring utbud, attraktivitet och att på sikt locka andra större evenemang hit såsom populära musikfestivaler och aktiviteter. Musikhjälpen är ett viktigt och varumärkesstärkande evenemang som vi gärna vill locka till Södertälje och behöver arbeta aktivt med då konkurrensen bland städerna är stor.

Vilken inverkan tror ni att Musikhjälpens närvaro skulle ha på Södertälje?

– Vi anser att det skulle skapa positiva effekter för staden. Dels ur varumärkesperspektiv att vi får ett välkänt evenemang som bevakas av många tittare nationellt, där vi har möjlighet att få ut positivt budskap om vår stad.

Musikhjälpen i Linköping 2015.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

– Vi ser också besöksmässiga och ekonomiska effekter, att besökare från närregionen upptäcker mer om Södertälje, testar att äta på våra restauranger och shoppar i stan. Så det vore väldigt positivt på många sätt och vi tycker att Musikhjälpen har ett fint budskap som rimmar väldigt väl med hur vi arbetar i Södertälje.

Vilka utmaningar har ni stött på i processen att locka Musikhjälpen till Södertälje?

– Vi har dialog med ansvariga arrangörer för Musikhjälpen och har visat att Södertälje skulle vara intresserad av att vara värdstad. Utmaningen blir att vi behöver arbeta med projektet under lång tid och ha uthållighet i arbetet då konkurrensen är väldigt stor från andra städer, vi kommer behöva sticka ut. Utmärkelsen Årets Stadskärna kan ge en positiv boost i arbetet med Musikhjälpen, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City, till Telgenytt.

Läs även: – Så vill Södertälje City locka fler besökare till stadskärnan

Maren, en potentiell plats för Musikhjälpen. Bild tagen 2015.
Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 01:44

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors